Eerste lustrum Game ON wordt techniek happening

18 oktober 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

GORINCHEM- Volgend voorjaar vindt er in de Gorcumse Evenementenhal de vijfde editie van Game On plaats. School en Bedrijf, de organisator van het evenement, probeert kinderen en jonge mensen enthousiast te maken voor een technische opleiding. Volgens de organisatie zijn er juist in deze sector voldoende banen te vinden en zijn er volop carrière kansen. Om de eerste lustrumeditie extra luister bij te zetten, komen de beste nationale en internationale jonge vakmensen in april naar Gorinchem.

door Gerard Droog

Het techniek evenement dat om de twee jaar in Gorinchem plaatsvindt, is vooral bestemd voor leerlingen uit de groepen zeven en acht en voor de klassen een en twee van het vervolgonderwijs. ,,Het is juist deze leeftijdscategorie die wij enthousiast willen maken voor een baan in de techniek," zo begint Philip Lommers van School en Bedrijf. ,,Het imago dat werken in de techniek zwaar en minder goed betaald wordt, is allang achterhaald. Techniek is een prachtige branche die telkens door alle ontwikkelingen verandert en daarom enorm uitdagend is. In deze sector is er veel werkgelegenheid, wordt een goed salaris geboden en zijn meer dan voldoende toekomstmogelijkheden. Door middel van Game On willen wij jonge mensen en in de komende editie ook jonge werkzoekenden dat niet alleen laten zien, maar ook door doe activiteiten laten voelen."

Om de eerste lustrumviering extra glans te geven, worden tijdens Game On de landelijke finales voor de Junior Vak-kanjers gehouden waar jonge VMBO technici van 15 en 16 jaar op gebieden als onder andere Bouwkunde, Electrotechniek en Infra strijden om de nationale titels. De grootste attractie tijdens het driedaagse evenement, dat van 7 tot en met 9 april gaat plaatsvinden, is de komst van deelnemers aan het wereldkampioenschap World Skills dat in augustus in het Braziliaanse Sao Paulo wordt gehouden. ,,Dat zijn jonge vakmensen tot 22 jaar afkomstig uit de gehele wereld. The top of the bill," gaat Lommers verder. ,,De Game On is voor hen de generale repetitie op weg naar de wereldkampioenschap."

advertentie
advertentie