Beatrixziekenhuis ontvangt Spataderkeurmerk

23 oktober 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

GORINCHEM - Het Beatrixziekenhuis in Gorinchem, onderdeel van Rivas Zorggroep, heeft het Spataderkeurmerk ontvangen. Het keurmerk is een initiatief van de Hart&Vaatgroep en wordt uitgereikt aan ziekenhuizen die aan strenge kwaliteitscriteria voldoen. Patiënten kunnen door middel van het keurmerk een gefundeerde keuze maken in welk ziekenhuis zij behandeld willen worden voor spataders. Eerder ontving het ziekenhuis het Vaatkeurmerk voor de behandelingen van aandoeningen in de slagaders van benen, bekken, buik, aorta en hals.

Voor de zorg rond vaatpatiënten werken verschillende specialisten nauw samen. Het team bestaat uit een chirurg, een vaatchirurg, een dermatoloog, een interventieradioloog, een bandagist, een vaatlaborant, een verpleegkundig specialist en een wondverpleegkundige. ,,Door nauw samen te werken krijgen mensen snel duidelijkheid', zegt Gerhard Hajer, vaatchirurg in het Beatrixziekenhuis. 'In een betrekkelijk korte periode worden alle benodigde onderzoeken uitgevoerd, wordt een plan van aanpak opgesteld en begint de behandeling. Het hele traject is erop gericht om patiënten snel de juiste zorg te bieden dichtbij huis. Voor, tijdens en na de behandeling."

Kwaliteit van zorg

Om in aanmerking te komen voor het Spataderkeurmerk, moet een ziekenhuis voldoen aan strenge kwaliteitscriteria. Hierbij gaat het onder andere om zaken als de snelheid waarmee iemand geholpen wordt, het wegblijven van complicaties na een behandeling en het naleven van richtlijnen en protocollen. De criteria heeft de Hart&Vaatgroep opgesteld in nauwe samenwerking met beroepsgroepen van dermatologen, vaatchirurgen en vaatlaboranten.

,,We zijn erg trots op de toekenning van het Spataderkeurmerk", zegt Kees Heijblom, directielid Rivas Zorggroep. ,,Het onderschrijft namelijk de kwaliteit van de zorg rond spataders die we in het Beatrixziekenhuis verlenen. Als ziekenhuis willen we openheid van zaken geven als het gaat om onze zorg. Dit keurmerk draagt daaraan bij."

Voor meer informatie over het Spataderkeurmerk kijk op www.hartenvaatgroep.nl/kiesuwvaatzorg. Voor meer informatie over het Beatrixziekenhuis kan contact worden opgenomen met Rivas Zorglijn 0900-8440 of kijk op www.beatrixziekenhuis.nl.

advertentie
advertentie