Scholieren tonen 'opbergkunst' tijdens Gorcum Design Week

23 maart 2019 om 16:11 lokaal

GORINCHEM De Tweede Gorcum Design Week is vrijdag 22 maart van start gegaan. Deze week tonen middelbare scholieren hun ontwerpen voor opbergers. De kunstwerken met een opbergfunctie zijn tot en met 31 maart te bewonderen in De Passage in de binnenstad.

Maar weinig leerlingen kiezen voor kunstvakken in hun examenpakket. Dat is jammer, want de vraag naar creatieve denkers en vakmensen neemt alleen maar toe. Om het belang en de lol van kunstvakken onder de aandacht te brengen, organiseert Gorinchem Beweegt in samenwerking met Merewade Praktijkschool, Omnia College, Fortes Lyceum en Gymnasium Camphusianum voor de tweede keer de Gorcum Design Week.

Ruim 150 leerlingen voortgezet onderwijs zijn uitgedaagd om al hun creativiteit uit de kast te halen voor de felbegeerde Gorcum Design Awards. Dit jaar is het thema: opbergers, kunst met een opbergfunctie. Praktisch, maar ook mooi.

De tentoonstelling is dagelijks geopend van 12.00 tot 16.00. Entree is gratis, inclusief koffie, thee, wat lekkers. En een goed gevulde leestafel met allerlei boeken over opbergen en design, tijdelijk beschikbaar gesteld door de Gorinchemse openbare bibliotheek. Aanschuiven en lezen maar.

Er zijn meer design-activiteiten in deze speciale week. Zo geeft Marco van Trigt een workshop Kunstvirus op donderdagavond 28 maart om 19:30 uur en zaterdagmiddag 30 maart om 13:30 uur. Zie voor aanmeldingwww.marcovantrigt.nl/workshop.

Marjolein in het Klein geeft een lezing over design en wonen in een Tiny House op zondagmiddag 31 maart om 13:30 uur. Aanmelden viagdw@gorinchem.nl. Meer informatie opwww.marjoleininhetklein.nl.

Tot slot omlijsten Clochard Conciërge de tentoonstelling met muziek op de beide zaterdagen.

advertentie
advertentie