18 forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie in 24 uur virtueel nagebouwd in Minecraft

18 april 2018 om 11:30 lokaal

HERWIJNEN Afgelopen weekend zijn 18 forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie virtueel nagebouwd in Minecraft. 24 uur lang hebben 20 community leden van GeoCraft samen met meer dan 65 kinderen heel hard gebouwd in Minecraft om zo de Nieuwe Hollandse Waterlinie, dat genomineerd is voor Unesco Werelderfgoed in 2020, virtueel na te bouwen.

Op zaterdag 14 april om 13.00 uur was het startsein van de 'GeoCraft hackathon' tijdens de opening van het fortenseizoen. Op GeoFort waren diverse workshops waar kinderen begeleid werden met het nabouwen van onder andere Fort Rijnauwen, Fort Everdingen, Fort Altena en Fort 't Hemeltje.

Na de workshops is de GeoCraft Community, bestaande uit kinderen die ervoor zorgen dat iedereen zich netjes aan de regels houdt en dat iedereen op de GeoCraft server weet wat hij kan doen en hoe alles werkt, verder gegaan met bouwen. Op zondag 15 april is de hackathon afgesloten met 18 forten als resultaat waarbij ongeveer 55.000 minecraftblokjes zijn aangepast.
Iedereen kan nu virtueel verder bouwen aan de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Op www.geocraft.nl/hackathon enwww.geocraft.nl/nhw staat meer informatie over hoe het in z'n werk gaat en welke forten we nog moeten bouwen.


Met deze bijzondere actie vraagt GeoFort in samenwerking met Stichting Liniebreed Ondernemen aandacht voor de Nieuwe Hollandse Waterlinie met haar vele objecten, stellingen en forten. Stuk voor stuk unieke locaties omringd door prachtige natuur die ook nog eens barstens vol zitten met Nederlandse historie en cultuur. Niet voor niets staat de Nieuwe Hollandse Waterlinie op de nominatie van Unesco Werelderfgoed in 2020.

advertentie
advertentie