Afbeelding
Luc Huiskamp

Luc is campermakelaar in Gorinchem en ziet een run op campers: “Ik hoef er niet van leven”

9 januari 2023 om 12:04 Lokaal Deel je nieuws

Nog nooit reden zoveel campers rond in Nederland als dit jaar. Steeds meer (jonge) mensen kiezen voor een camper. Campermakelaar Luc Huiskamp uit Den Bosch bemiddelt tussen kopers en particuliere verkopers in regio Gorinchem. Hij was ooit directeur van een meubelfabriek. “Mijn droom is een eigen camper ontwerpen.”

De camperverkoop bereikt record na record. Op dit moment staan er liefst 170.000 kampeerauto’s geregistreerd in Nederland, in 2015 waren dat er nog 85.000. Een verdubbeling in een paar jaar tijd. Dat merkt Luc Huiskamp, ‘campermakelaar’ in een stukje van Noord-Brabant, rond Zaltbommel (West-Betuwe), en een deel van Zuid-Holland (onder andere regio Gorinchem). 

De ‘campermakelaar’, een relatief nieuw fenomeen, bemiddelt tussen particuliere verkopers en kopers van een camper. Hij regelt bezichtigen, ontzorgt de verkoper en begeleid de eigenaar en koper via het platform campermakelaar.nl tijdens het hele proces. Zonder risico en kosten. “Wij verkopen de meeste particuliere campers van Nederland. Regelmatig hoor ik: had ik dit maar eerder geweten.” 

Steeds meer jonge mensen

Tijdens de coronapandemie werd de camper een hype. Inmiddels gaan de prijzen van campers weer wat omlaag. “Er is wat meer aanbod. Daardoor zie ik dat de camper voor een nieuwe, grotere groep bereikbaar wordt.” Waar de camper eerder enkel was weggelegd voor de welgestelde zestigplusser, ziet hij nu hoe steeds meer jonge mensen een camper aanschaffen. “De afschrijving is minimaal, een goede investering dus.” 

Huiskamp (62) woont in Den Bosch en was eerder directeur van een meubelfabriek. Ook was hij operationeel directeur bij een bedrijf dat onderwijsmateriaal maakte voor exacte vakken. Op zijn 58ste besloot hij te stoppen. “Om dingen te doen die ik alleen maar leuk vind”, vertelt hij. Het beroep campermakelaar sprak hem aan. “Ik doe het met plezier en passie en hoef er niet van te leven. Dan sta je er toch anders in.” De techniek achter de camper vindt Huiskamp razend interessant. “Het mooiste aan dit vak is dat kopers en verkopers die ik begeleid vaak in een vakantiestemming zitten. Kortom: altijd plezier, nooit gezeur.” 

Nieuwe camper zijn droom

Particulieren hebben hun camper vaak vele weken te koop staan. “Terwijl het verkopen van een camper echt een vak is.” Hij houdt niet van gladde verkooppraatjes. “Zo’n autoverkoper? Daar prik je zo doorheen. Je moet een eerlijk verhaal vertellen. Soms zeg ik tegen mensen: je kunt deze camper beter niet kopen.”

Huiskamp mag dan inmiddels de zestig zijn gepasseerd, hij zit nog vol mooie plannen. “Mijn droom is om een nieuwe camper te ontwikkelen, daar zijn we nu mee bezig.” Dat doet hij samen met een interieurontwerper.  “Het bloed gaat waar het niet kruipen kan. Een duurzaam ontwerp, met mooie materialen, misschien zelfs een elektrische variant.” 

advertentie
advertentie