Het Arkels Visserskoor tijdens een optreden bij PoGo in 2018
Het Arkels Visserskoor tijdens een optreden bij PoGo in 2018 foto: GP-foto

Het Arkels Visserskoor zoekt zangers en accordeonist(e)

6 mei 2022 om 18:04 Muziek

ARKEL Het Arkels Visserskoor, opgericht in 1995,  is op zoek naar nieuwe leden. Bovendien hebben de drie accordeonisten van het koor behoefte aan versterking.

Het repertoire van het koor telt inmiddels zo’n 110 nummers en wat er echt zo leuk en prettig zingen is dat er niet meer vanuit een zangboek wordt gezongen, maar de tekst van de te zingen liedjes wordt heel modern via een groot televisiescherm gepresenteerd. Dit is te vergelijken met een autocue-presentatie die door de nieuwslezers e.d. op de TV worden gebruikt. Dit systeem van tekst presentatie wordt nog maar door heel weinig koren in Nederland gebruikt, dus wat dat betreft is het Arkels Visserskoor – met veel oudere mannen – toch echt wel een voorloper in ons land.

Het Arkels Visserskoor oefent in Arkel op de 1e en 3e dinsdagavond van de maand in De Lingehof te Arkel van 19.30 uur tot 22.00 uur. Zij treden zo’n 25 tot 30 x per jaar op in de gehele regio en de leden komen niet alleen uit Arkel, maar ook uit Giessenburg, Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Hoogblokland, Leerdam, Lexmond, Meerkerk, Noordeloos, Vianen. Ddus als het je leuk lijkt om in een koor te zingen: denk er eens goed over na of het inderdaad iets voor jou is om in een koor met alleen met mannen te gaan over de zee, over de vrouwen en over de drank.  

De drie accordeonisten - 2 vrouwen en 1 man - hebben ook behoefte aan versterking. Accordeonspeler kunnen contact opnemen met de secretaris van het koor: Menno van der Galiën (0183-633889) of stuur een mail naar m.h.galien@casema.nl 

advertentie
advertentie