Tuincentrum Sterk viert eenjarig bestaan

21 september 2010 om 00:00 Ondernemend

Het tuincentrum is gelegen in het landelijke gebied tussen Arkel en Gorinchem en heeft een mooi assortiment buitenplanten, kamerplanten, struiken en heesters, tuinaccessoires en woondecoraties. Er is bewust gekozen voor een vriendelijke prijs/kwaliteitsverhouding. In de gezellige koffiehoek vertelt Corrie enthousiast over de plannen voor de nazomermarkt. “Ons tuincentrum staat helemaal in het teken van de herfst en daarom hebben we zelf gekozen voor het thema pompoenen. De bezoekers mogen kennismaken met pompoensoep uit de keuken van praktijkschool De Noordhoek. We serveren gratis koffie, thee en limonade met een plakje ‘gewone’ cake of pompoencake. De kinderen mogen gratis een duik nemen in de grabbelton.”

ARKEL – Het was op 9 september precies een jaar geleden dat Tuincentrum Sterk op het adres Vlietskade 1074 feestelijk werd geopend. Corrie en Wim Sterk zijn er inmiddels van overtuigd dat de beslissing om hun hoveniersbedrijf en tuincentrum op één adres samen te voegen juist is geweest. ,,We kijken met veel voldoening terug op het afgelopen jaar en vieren het eenjarige bestaan op zaterdag 25 september met een nazomermarkt”, vertellen ze. ,,Het terrein voor het tuincentrum gaat plaats bieden aan een twaalftal kramen waar onder andere biologische en streekproducten worden verkocht.”

Door Ria Scholten

,,Er wordt een doorlopende demonstratie bloemschikken gegeven als voorproefje op onze herfstworkshops die weer van start gaan. De eerste staat gepland voor zaterdag 9 oktober. De deelnemers maken dan onder deskundige leiding een schaal op met pompoenen en herfstmaterialen. Inschrijven voor de workshop is nu al mogelijk via telefoonnummer 0183-622941 of bij de infobalie in de winkel. Verder zijn er stands met dierenvoeding, hobbyartikelen en wenskaarten en zelfgemaakte zeepkettingen. Er komt een imker die bijenproducten verkoopt zoals honing, was, kaarsen en snoepjes en misschien brengt hij wel een bijenvolkje mee.”

,,Boerderij De Groene Geer heeft ook een stand en laat de bezoekers kennismaken met heerlijke biologische producten zoals brood, groenten, fruit en vleeswaren. Een kweker brengt een uitgebreid assortiment groenblijvende potheesters mee. Veel mensen fleuren hun terras in de zomer op met bloeiende planten en deze heesters zorgen ook op een donkere winterdag voor een groene uitstraling.

Ook kaasboerderij De Kastanjehoeve uit Nieuwland is aanwezig met heerlijke kruidenkazen en leuke zuivelpakketjes. Het bedrijf Wooden Lady showt een aantal buitenkeukens.

Wim staat de hele dag klaar om tuinadvies te geven. ,,Mensen die serieuze plannen hebben om hun tuin te (laten) veranderen raad ik aan om een plattegrond of een foto mee te brengen”, laat hij weten. De markt wordt gehouden van 10.00 tot 17.00 uur.

advertentie
advertentie