Volop vlinderplanten bij Tuincentrum Sterk

6 juni 2014 om 00:00 Ondernemend

GORINCHEM - Bij Tuincentrum Sterk aan de Vlietskade 1074 staat komende zaterdag de vlinder centraal. “Bijna iedereen vindt vlinders mooi en heel bijzonder", vertelt eigenaresse Corrie Sterk. “Voor wie graag meer vlinders in zijn tuin wil zien hebben we een aantal leuke tips en vlinderlokkende planten. Bezoekers krijgen bovendien een gratis zakje zaad voor vlinderbloemen."

,,Door de keuze van de juiste planten kun je vlinders naar je tuin lokken", aldus Corrie. “Veel vlindersoorten hebben speciale planten (waardplanten) nodig om hun eieren op af te zetten. Uit die eieren groeien rupsen die zich verpoppen en dan weer vlinders worden. Bij ons tuincentrum is de top 10 te koop van de planten waar vlinders dol op zijn. De top 3 wordt gevormd door de vlinderstruik, ijzerhard en wilde marjolein. We nodigen iedereen uit om tussen 10.00 en 16.00 uur een kijkje te komen nemen."

,,Een goede vlindertuin kan niet zonder paarse, blauwe en gele bloemen. Dit zijn namelijk de kleuren die vlinders het beste kunnen zien. Verder is het belangrijk dat hoge en lage planten worden afgewisseld en dat er van het voorjaar tot het najaar bloemen in de tuin bloeien. Vlinders leven van de nectar uit de bloemen en er zijn voorjaars-, zomer- en najaarsvlinders. Verder is het raadzaam om afgevallen bladeren niet helemaal op te ruimen. Er overwinteren veel rupsen en poppen tussen. Voor meer informatie verwijs ik graag naar de website van de Vlinderstichting: www.vlinderstichting.nl.

advertentie
advertentie