Sportbril op sterkte vult gat in de markt

30 juni 2014 om 00:00 Ondernemend

GORINCHEM - Van de Reijt Fiets & Lifestyle in de Kwekelstraat en Het Huis Eyewish in de Arkelstraat zijn recent een unieke samenwerking gestart. ,,We hebben goed nieuws voor mensen die op zoek zijn naar een sportbril op sterkte", vertellen John van de Reijt en opticien Amber Leer. ,,Sinds kort bieden we de klant een geselecteerde collectie sportbrillen aan, die kunnen worden voorzien van glazen op sterkte, zónder gebruik van een inzetbril."

Door Ria Scholten

,,We krijgen beiden regelmatig klanten in de zaak die op zoek zijn naar de juiste match tussen het draagcomfort van de sportbril en brillenglazen in de juiste sterkte. Tot dusver was er voor dit probleem nog geen pasklare en betaalbare oplossing voorhanden", vertelt het tweetal. John vertelt: ,,Ik werd zelf met de problematiek geconfronteerd toen ik de hele dag een bril ging dragen en tijdens het fietsen een sportbril opzette. Al snel merkte ik dat de inzetbril het zicht naar opzij belemmerde. Omdat ik al eerder had ervaren dat Amber net als wij graag in termen van oplossingen denkt, ben ik maar eens bij haar binnengestapt om te brainstormen over de mogelijkheden."

,,Ik heb toen een aantal proefglazen geslepen. De juiste curve van het glas is hierbij namelijk essentieel", vertelt Amber. ,,Uiteindelijk hebben we de juiste match gevonden tussen de glazen en een aantal monturen van het merk Tifosi. Het resultaat van onze inspanningen is een ideale sportbril op sterkte in een gunstige prijsstelling. Het montuur kost 59,95 euro en de glazen al zijn leverbaar vanaf 79 euro per paar. De monturen kunnen worden gecombineerd met glazen in de sterkte tot +3 en -3. Om praktische redenen kunnen ze niet worden voorzien van een leesgedeelte. De glazen zijn zowel in een heldere uitvoering als in de kleuren grijs en bruin leverbaar. Omdat de monturen eveneens in verschillende kleuren verkrijgbaar zijn kan er naar hartenlust worden gecombineerd."

,,In de praktijk komt het er op neer dat mensen in onze zaak een montuuruit kiezen en vervolgens bij Het Huis Eyewish in de Arkelstraat een oogmeting laten uitvoeren", vertelt John. ,,Met elkaar kunnen we nu een stukje maatwerk leveren, waarvan we hopen dat heel veel mensen er plezier aan zullen beleven."

Foto-onderschrift:

Amber en John showen de hippe Tifosi sportbrillen.

advertentie
advertentie