Cursus Xtra English4kids gaat van start

19 augustus 2014 om 00:00 Ondernemend

GORINCHEM - Goed nieuws voor basisschoolleerlingen die zich gericht willen voorbereiden op het voortgezet onderwijs. Op 3 september start in Brede School

Mariëngaarde aan de Schepenenstraat in Gorinchem de cursus Xtra English4kids. De lessen vormen een aanvulling op de reguliere lessen Engels die op de basisscholen worden gegeven. Initiatiefnemers zijn Hans en Shabnam Hofland. Zij zijn enthousiast over de cursus en de opzet van hun plan.

De lessen worden gegeven op woensdagmiddag en eventueel op donderdagmiddag. Ze zijn bestemd voor leerlingen van groep 7/8. ,,Mocht uw kind al een

intrede-Cito-toets hebben gedaan dan is een score van 532 een goede indicatie. Er wordt gestreefd naar een optimaal leerrendement met maximaal twintig kinderen in een groep. We werken met het nieuwste lesmateriaal en de modernste leermiddelen.".

De kosten bedragen iets meer dan 12 euro per les. De lessen staan in het teken van 'dingen doen met taal'. De kinderen moeten plezier hebben in de lessen die zij volgen en tegelijkertijd een goed niveau bereiken. Voor een betere aansluiting met het voortgezet onderwijs is het belangrijk dat de communicatieve vaardigheden van de leerlingen, zowel schriftelijk als mondeling, worden ontwikkeld. In de lessen komen zowel de taalproduktieve vaardigheden (spreek- en schrijfvaardigheid) als de luister- en leesvaardigheid aan de orde (A2 niveau - ERK).

Inschrijven is nog mogelijk via de website : www.xtraenglish4kids.com. Meer informatie is verkrijgbaar via 0183-822337.

advertentie
advertentie