This photograph is made available for charities and not-for-profit organisations who wish to use a picture to mark the 90th birthday of Queen Elizabeth II. It may not be used for merchandising or any commercial publication, and the logo in the bottom left of the picture must not be removed or obscured.  The picture should be credited: PRESS ASSOCIATION / Danny Lawson.
This photograph is made available for charities and not-for-profit organisations who wish to use a picture to mark the 90th birthday of Queen Elizabeth II. It may not be used for merchandising or any commercial publication, and the logo in the bottom left of the picture must not be removed or obscured. The picture should be credited: PRESS ASSOCIATION / Danny Lawson. Danny Lawson

ZEISTENAAR ANNE LOUIS CAMMENGA ONTVING PERSOONLIJKE CORRESPONDENTIE VAN BRITSE ROYALS

Overig Deel je nieuws

Onderschrift foto: Koningin Elisabeth II is – na Koning Louis XIV, de Zonnekoning, van Frankrijk – de langst regerende Monarch ter wereld. (Foto: PRESS ASSOCIATION / Danny Lawson. Met grote dank aan H.M. Koningin Elisabeth II en Haar Hofhouding voor het beschikbaar stellen van deze foto ter gelegenheid van haar 90e verjaardag.)

De bekende Zeister royaltykenner Anne Louis Cammenga heeft in de loop der jaren veel contact gehad met adellijke en vorstelijke personen in Europa. Zo heeft hij o.a. gecorrespondeerd met het Britse koningshuis en adviseerde Prinses Marie Christine van Kent, gehuwd met Prins Michael van Kent, Anne Louis Cammenga op genealogisch gebied. Free lance journalist Maarten Bos tekende de woorden van Anne Louis op op een zonovergoten terras van Restaurant Bell’s in Zeist.

Anne Louis: “Koningin Elizabeth II werd koningin in 1952 maar toen zij geboren werd lag dit geheel niet in de lijn van de verwachtingen. Haar oom, Koning Edward VIII was namelijk de eerste troonopvolger, maar toen die in 1936 gedwongen afstand deed van de troon werd Elizabeth’s vader, Koning George VI. Toen die in 1952 vrij onverwacht overleed volgde Elizabeth op. Dit jaar zit zij dus 70 jaar op de troon.  

Anne Louis:” Mijn briefwisseling met Britse royals en adellijke personen elders in de wereld is bijzonder uitgebreid, maar ik zal hier een paar hoogtepunten weergeven. In 2002 ontving ik een steunbetuiging van Koningin Moeder Elisabeth in mijn strijd tegen fascisme en antisemitisme. Deze brief heeft in de praktijk voor mijn te bereiken doelstellingen als (oud)-Directeur van BTJWSN; later I-WO-II, heel veel betekend. In 2006 ontving ik een persoonlijk gesigneerde brief van Prinses Camilla, de echtgenoot van Kroonprins Charles en in 2002 ontving ik een brief van Lord Linley, de zoon van Prinses Margaret (zuster van Koningin Elizabeth), die mij persoonlijk bedankte voor de condoleances die ik had overgebracht naar aanleiding van het overlijden van zijn moeder. In 2007 overleed mijn vader Jillert Cammenga. Het Britse koningshuis heeft altijd heel veel voor hem in de oorlogsjaren betekend. Ik heb de Britse royals daarvan op de hoogte gesteld. Ik ontving daarop condoleancebetuigingen van Koningin Elizabeth, Kroonprins Charles, Prins William en Prins Harry. Ook ikzelf houd heel veel van de Britse en Franse Royals. Samen met het Britse volk en het Gemenebest sluit ik dan ook af met mijn oprechte wens en gebed “God Save The Queen.” Slotreactie van verslaggever Maarten Bos: ‘Ik heb de brieven en gesigneerde boeken van de Britse royalty aan Anne Louis met eigen ogen gezien en ze zijn inderdaad prachtig. Een mooi bezit!’

advertentie