Afbeelding

Open imkerijdagen

Overig Deel je nieuws

 

Op bezoek bij een imker

Zaterdag 9  juli openen de nodige Nederlandse imkers hun bijenstanden voor het publiek tijdens de vierde Landelijke Open Imkerijdag. Op meer dan tweehonderd plaatsen in het land kan het publiek een kijkje nemen in de bijzondere wereld van de bijenhouderij. Dus ook bij u in de buurt. 

Ook imkerij van-de-baanhoek, imkerij de Beesbosch, Bijenboerin Belinda en imkerij Giessenpracht doen hier gezamenlijk aan mee. 

Dit gaat gebeuren op Natuurspeeltuin Het Weitje Adres: Sluisweg 131, 3371 ET Hardinxveld-Giessendam Zaterdag 9 juli vanaf 10.00 – 17.00 uur www.hetweitje.nl

Wat is er die dag zoal te beleven op Het Weitje? De imkers gaan uitleg geven over honingbijen, solitaire bijen, wespen en hommels. Ook wordt er ter plaatse honing geslingerd en kunt u de vers gewonnen honing proeven. Er kan in een bijenvolk gekeken worden onder begeleiding van een imker en met een beetje geluk laat de bijenkoningin zich zien. Het is vast wel wennen aan al dat gezoem om u heen, maar veilig in een bijenpak zult u merken dat bijen helemaal niet eng zijn. Honingbijen evenals vele soorten solitaire bijen en hommels maken moeilijke tijden door. We hebben er allemaal wel over gehoord. Door o.a. een gebrek aan allerlei verschillende bloemen lopen deze uitermate belangrijke bestuivers in aantal sterk terug. Juist ook daarom besteden wij imkers tijdens de Landelijke Open Imkerijdag ook aandacht aan de wilde bijen die in Nederland voorkomen. Ook kunnen we voorlichting geven over bijvoorbeeld: hoe een bijenhotel gemaakt kan worden (welke materialen hiervoor nodig zijn), wat geschikte bloemen zijn om te zaaien, wat te doen wanneer u een bijenzwerm in de tuin heeft hangen en ga zo maar door.

Er is die dag ook de mogelijkheid om verschillende soorten honing te proeven en ook te kopen, uiteraard is de honing uit de eigen bijenstal ook te koop!

En last but not least: Voor de kinderen bestaat er de mogelijkheid GRATIS een eigen potje honing van 50 ml te vullen van de geslingerde honing die dag, dit wordt aangeboden door het bestuur van Natuurspeeltuin Het Weitje.

Hopelijk tot ziens op zaterdag 9 juli in Hardinxveld-Giessendam.

advertentie
advertentie