Het derde Orgelconcertje in de Lutherse Schuilkerk wordt gegeven door stadsorganist Arjan Versluis.
Het derde Orgelconcertje in de Lutherse Schuilkerk wordt gegeven door stadsorganist Arjan Versluis. Arjan Versluis

Orgelconcertje Lutherse Schuilkerk door Arjan Versluis

Overig Deel je nieuws

GORINCHEM – Op zaterdag 20 augustus verzorgt stadsorganist Arjan Versluis het derde concert in de serie Orgelconcertjes Schuilkerk 2022. Zijn Orgelconcertje begint om 16.15 uur en duurt maximaal drie kwartier. De toegang is gratis.

Luchtig programma

De Lutherse Schuilkerk (Langendijk 72) is het meest intieme kerkje binnen de mooiste vestingstad van Nederland. Hoofdorganist van de Gorcumse Grote Kerk Arjan Versluis zal het hierin aanwezige historische orgel uit 1859 bespelen. Op zijn programma staan o.a. werken van Bach en Mendelssohn. Een specialiteit van Arjan is improvisatie. Zijn talenten op dit gebied zullen hoorbaar zijn in een kunstzinnige improvisatie over de thema’s  “aarde, water, lucht en vuur”. Maar ook een luchtige improvisatie over het liedje “Kortjakje” staat op zijn programma.

Professionele musici

De serie Orgelconcertjes Lutherse Schuilkerk werd in 2018 door organist Nico Blom opgestart. Zijn initiatief bleek destijds een overweldigend succes. Ook de vervolgserie in 2019 werd zeer goed bezocht. In 2020 en 2021 waren de Orgelconcertjes wegens Corona niet mogelijk. Maar dit jaar kunnen de deuren van dit pittoreske kerkje aan de Langendijk weer open voor publiek. Kenmerk van deze serie Orgelconcertjes is dat hierin uitsluitend professionele musici optreden.

Hoge Hoed

Het Orgelconcertje van Arjan Versluis wordt door hemzelf ingeleid met een korte programmatoelichting. Na afloop kunt u onder het genot van een consumptie met Arjan en met elkaar nog wat napraten. Ook worden er diverse cd’s te koop aangeboden. Bij de uitgang staat een ludieke hoge hoed waarin u een donatie kunt achterlaten. Hoeft niet, mag wel. Van harte aanbevolen! 

advertentie
advertentie