het kustwerk wordt onthult door burgemeester Reini Melissant-Briene en kinderburgemeester  Lolia Hammed
het kustwerk wordt onthult door burgemeester Reini Melissant-Briene en kinderburgemeester Lolia Hammed Jesse Van Camp

Kunstwerk onthuld aan de gevel van de Anne Frankschool naar Gorcumse wapenspreuk ‘Fortes Creantur Fortibus’.

25 september 2022 om 23:40 Overig Deel je nieuws

Afgelopen vrijdag onthulde burgemeester Reini Melissant-Briene samen met kinderburgemeester  Lolia Hammed onder grote belangstelling van ouders en omwonenden het nieuwe kunstwerk aan de buitengevel van de Anne Frankschool. 

Voor kinderburgemeester Lolia Hammed was het een bijzondere onthulling, want ze onthulde niet alleen haar schoolgenootjes, maar ook zichzelf. In 2021 bestond de school 60 jaar. Ter ere van dit jubileum kreeg fotograaf Johannes van Camp de opdracht een kunstwerk te ontwerpen .

‘Een verbindend kunstwerk op de gevel van de school in het hart van de oudste en reeds grotendeels vernieuwde wijk van de stad; de Haarwijk. Met de uitgesproken wens om in een steeds veranderende wereld elkaar met aandacht te blijven ontmoeten. Ook de vijf kernwaarden van de school moeten er in terug komen’. Dat was de opdracht die Van Camp mee kreeg van de directeur van de school, Sanne Hooimeijer.

De Latijnse wapenspreuk in het Gorcumse stadswapen ‘Fortes Creantur Fortibus’ (‘Sterken brengen Sterken voort’) is door Van Camp verankerd in het ontwerp met de vijf letters S T E R K. 

De letters zijn opgebouwd uit foto’s van alle leerlingen.

Van Camp: ‘met een eigen kleur en gebaar verwijzen deze letters naar de kernwaarden van de school: Samen, Trots, Eerlijk, Respect en Kwaliteit. De 160 kinderen van de school zijn door mij geportretteerd en verwerkt in het zeven meter lange fotowerk. Zo werden zij onderdeel van het kunstwerk’

Deel dit artikel via:
advertentie