Michiel van Zanten (links) tijdens de loting van de Proxsys Cup.
Michiel van Zanten (links) tijdens de loting van de Proxsys Cup. Ronald den Uijl

Van Zanten neemt afscheid als voorzitter Proxsys Cup

4 april 2018 om 13:20 Sport/sport

GORINCHEM Michiel van Zanten is niet langer meer de voorzitter van de Proxsys Cup. Van Zanten doet een stapje terug. ,,Ik ben trots op dit mooie toernooi. We hebben een mooie groep en iedereen weet wat hij of zij moet doen. Het voelt als het goede moment om een stapje terug te doen."

Door Tim Hartman

Van Zanten nam het initiatief om twee jaar geleden een doorstart te maken met het Gorcumse zaalvoetbaltoernooi toen er een einde kwam aan de Proxsys Champions Cup. Samen met hoofdsponsor Proxsys verzamelde Van Zanten een enthousiast team om zich heen om het zaalvoetbaltoernooi voor Gorinchem te behouden.

Van Zanten is enorm trots op wat hij met de organisatie heeft neergezet: ,,Het is alle moeite en elke druppel zweet dubbel en dwars waard geweest. Ik heb het met heel veel plezier gedaan. Als je ziet hoeveel mensen genieten van zo'n toernooi, ben ik blij dat we het toernooi overeind hebben gehouden en nieuwe initiatieven hebben ontwikkeld zoals het damestoernooi, de jeugd clinics en het G-toernooi."

Een nieuwe voorzitter is er nog niet: ,,Dat is ook niet per se nodig. De organisatie van het toernooi staat als een huis", vindt Van Zanten. ,,Als ze me nodig hebben, kunnen ze altijd bellen, maar het is een goed moment een stapje terug te doen. Het belangrijkste is dat iedereen, teams, sponsoren én de organisatie blijven weten waar het om gaat: lekker voetballen én de maatschappelijke functie van het toernooi."

advertentie
advertentie