Informatieavond hardlopen by Typhoon

5 april 2014 om 00:00 Sport

GORINCHEM - Atletiekvereniging Typhoon uit Gorinchem houdt op woensdag 19 maart een informatieavond over hardlopen. Iedereen die meer wil weten over deze gezonde, gemakkelijke en goedkope sport is van harte welkom.

Het aantal hardlopers in Nederland is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Dat is niet zo gek. Bijna iedereen die wil, kan deze sport beoefenen. Daarnaast heeft regelmatig trainen onmiskenbaar een positief effect op conditie, gezondheid en welzijn. En hardlopen kun je waar en wanneer je maar wilt.

Toch gaat er ook wel eens wat mis. Goede voornemens blijken soms moeilijk vol te houden of er ontstaan blessures. Veruit de meeste problemen zijn echter te voorkomen. Bijvoorbeeld door je aan te sluiten bij een groep of door een goede trainingsopbouw en begeleiding. Vaak wordt hardlopen daardoor ook gezelliger en uitdagender.

Atletiekvereniging Typhoon is al meer dan vijftig jaar actief op het gebied van bewegen en stelt haar kennis graag voor iedereen beschikbaar. Tijdens de informatieavond zullen diverse ervaren trainers ingaan op het beginnen met hardlopen, in het bijzonder voor jongeren en senioren. Ook het belang van een goede trainingsopbouw en de juiste oefeningen komen aan de orde, net als het trainen voor een marathon. Een fysiotherapeut vertelt over het voorkomen van blessures en over medische keuringen. Verder is er aandacht voor de keuze van de juiste hardloopschoenen en -kleding. Vanzelfsprekend is er volop gelegenheid om vragen te stellen.

De informatieavond wordt gehouden in de kantine van AV Typhoon aan de Grote Schelluinsekade 22 in Gorinchem en begint om 20.00 uur (welkom vanaf 19.30 uur). Deelname is gratis en vrijblijvend. Aanmelden kan via www.avtyphoon.nl (ook als je er niet bij kunt zijn, maar wel de informatie wilt ontvangen). Op de website is ook het programma van de avond en informatie over een gratis kennismakingstraining te vinden.

advertentie
advertentie