GKV/Enomics verliest van ROHDA

Sport

GORINCHEM - De korfballers van GKV/Enomics konden de goede prestatie tegen Die Haghe geen goed vervolg geven en verloren de uitwedstrijd van een Geroutineerd ROHDA.

De Gorcumse korfballers hadden onvoldoende antwoord op de verdedigende taktiek van de ploeg uit Amsterdam, die er collectief voor zorgden dat de GKV spitsen moeilijk en in de eerste aanval nauwelijks in stelling konden worden gebracht. De start van GKV/Enomics was goed met doelpunten uit combinatiespel van Nienke van de Weijden (2), Harmen d Boer (2) en Rachid Maachi. 3 - 5.

De thuisploeg trok de stand gelijk 5 - 5 en beide ploegen hielden elkaar tot de rust in evenwicht. Ruststand 7 - 8. Na rust kwam GKV/Enomics dankzij een raak afstandsschot van Rachid Maachi op 7 - 9. ROHDA kreeg verdedigend steeds meer grip op het GKV aanvalsspel en nam aanvallend in het korfgebied het heft steeds meer in handen 12 - 10. Met Eliza Roest voor Harmen de Boer scoorde Rachid Maachi opnieuw van afstand nog 12 - 11 en was er de mogelijkheid langszij te komen. Uit een domme overtreding in de GKV verdediging kon ROHDA echter een strafworp verzilveren en daarmee de marge weer vergroten tot 2 doelpunten.

Ook met junior internationaal Sanne Keizer in de ploeg lukte het het eerste aanvalsvak niet te scoren en kon ROHDA verder uit lopen naar 15 - 11. Eindstand 16 - 13.

Zaterdag speelt GKV/Enomics thuis op Molenvliet tegen hekkensluiter VEO/ Voorburg. Voor de Gorcumse formatie de mogelijkheid zich te revancheren voor het vertoonde spel tegen ROHDA.

Opstelling GKV/Enomics:

Eerste aanvalsvak:

Maren den Besten (Sanne Keizer)

Nienke van der Weijden

Gert Jan Meerkerk

Niels Zandee

Eerste verdedigingsvak:

Kim van Beest

Suzanne Kuipers

Rachid Maachi

Harmen de Boer (Eliza Roest)

Doelpuntenmakers:

Rachid Maachi 5

Harmen de Boer 3

Nienke van der Weijden 2

Suzanne Kuipers 1

Eliza Roest 1

Niels Zandee1

Uitslagen Overgangsklasse D:

Die Haghe - Victum/Warchild 22 - 18

Sporting Delta - VEO 14 - 10

Rohda ¿ - GKV/Enomics 16 - 13

Drachten/van de Wiel - Rust Roest 21 - 18

Stand Overgangsklasse D:

Sporting Delta 5 - 9

Die Haghe 5 - 7

Rohda 5 - 7

GKV/Enomics 5 - 5

Drachten 5 - 5

Rust Roest 5 - 4

Victum 5 - 2

VEO 5 - 0

advertentie