SVW heeft weg omhoog gevonden

28 september 2014 om 00:00 Sport

GORINCHEM - Na een aarzelende start van de competitie lijkt het Gorcumse SVW de weg omhoog gevonden te hebben. Na een solide 3-0 winst op Perkouw, een week eerder, werd zaterdag hekkensluiter Peursum met 2-4 aan de zegekar gebonden. Hoewel de manschappen van coach Faissal Kadi Wahabi in Giessenburg een technisch surplus etaleerden, maakten ze het zich zelf onnodig moeilijk. Pas een kwartier voor tijd viel de wedstrijd in het spreekwoordelijke Gorcumse slot. Nadat Hassib Amanzada tot tweemaal toe de openingstreffer op de schoen had en Mergim Shala zijn geplaatste inzet rakelings langs zag gaan, was het de thuisploeg die in de 35ste minuut verrassend aan de leiding kwam door Marijn Korevaar (1-0). Nog voor de thee werd de schade aan de kant van de streepjes gerepareerd. De indraaiende corner van Shala belandde op het hoofd van Menno Beusekamp die op slag van rust fraai afdrukte (1-1). Na de kantwissel leken de bezoekers het duel binnen vijf minuten te beslissen. Net na het uur op de klok leverde de zaterdagmiddag wederom prima op dreef zijnde Johnny Wijnbelt de bal op maat af bij Masoed Bidar die hoog en droog de 1-2 op het bord schoot. Toen nauwelijks drie minuten later Amanzada de 1-3 binnenschoot, leek het duel gelopen. Een inschattingsfout van de Gorcumse sluitpost Ilhan Yolcu bracht binnen vijf minuten de spanning weer terug in de wedstrijd. Wilmar van Bruggen was er als de kippen bij de fout van de doelman af te straffen (2-3). Een kwartier voor tijd besliste Nacer el Mousati, wederom stond Wijnbelt aan de basis van de aanval, het duel door bij de verre paal de 2-4 eindstand voor zijn rekening te nemen.