Kozakken Boys in slotfase ruim onderuit

12 oktober 2014 om 00:00 Sport

WERKENDAM - In de achtste competitieronde heeft Kozakken Boys voorlopig de koppositie overgedaan aan naaste concurrent GVVV. De Veenendalers waren in een rechtstreekse confrontatie de Werkendammers met 5-0 de baas. Anders dan de eindstand doet vermoeden, gaf de uitslag niet de krachtsverhoudingen binnen de lijnen weer. Pas na de 2-0 in Veenendaals voordeel, de Boys speelden toen vol op de aanval, vielen in de laatste 10 minuten de overige treffers achter doelman Jesper Hogedoorn binnen. In het eerste bedrijf liet de thuisploeg het spel aan de manschappen van Danny Buijs. Berry Powel, de anders zo trefzekere spits, kreeg een aantal mogelijkheden, maar wist er daarvan geen te verzilveren. Aan de andere kant moest Hogedoorn bij een van de weinige counters van de thuisploeg zijn kwaliteiten aanspreken na een inzet van Taoufik Adnane. Na rust kwam GVVV al na negen minuten op voorsprong door Joey Snijders (1-0). De bezoekers zagen invaller Madjer Lukoki een aantal maal de gelijkmaker op de schoen hebben, maar het was wederom de thuisploeg die scoorde. De 2-0 van Bart Hulsbos in de 71ste minuut luidde de ommekeer in de wedstrijd in. De Boys togen massaal ten aanval en gaven daardoor achterin de nodige ruimte weg. Een ruimte waarvan GVVV gretig profiteerde. Het waren Martin van Eck (3-0 in de 81ste minuut), Roy Terschegget (4-0 in de 88ste minuut) en Snijders (5-0 in de 90ste minuut) die de geflatteerde 5-0 eindstand op het bord brachten.