Uitslagen.
Uitslagen. Tim Hartman

De Bruin schiet Herovina over Sparta'30 heen

5 mei 2018 om 17:45 Sport/sport

HERWIJNEN Als je strijdt om degradatie maakt het niet uit hoe je wint. Als je maar wint. Dat gezegde was zaterdag wel aan Herovina besteed. Timo de Bruin schoot na een zeer matige, maar wel vermakelijke, wedstrijd Herovina naar een 3-2 overwinning tegen directe concurrent Sparta'30.

Door Tim Hartman

Erop en erover of opmaken voor de nacompetitie. Herovina bezat tot zaterdag de twaalfde plek. Die plek veroordeelt de ploeg na afloop van de competitie tot nacompetitie om degradatie naar de vierde klasse te voorkomen. Één punt boven Herovina stond Sparta'30. En nota bene de ploeg uit Andel kwam op dit weekend bezoek. Goed voetbal wist de weg naar Herwijnen niet te vinden, maar vermakelijk was de degradatiekraker wel. Herovina speelde met drie verdedigers en dat was even wennen. Lennard van Andel strafte na zes minuten meteen die verwarring af: 0-1.

Het was uiteindelijk Jeffrey van der Meijden die hoogstpersoonlijk zijn ploeg op gang hielp. Kort voor rust ramde hij de bal van 25 meter tegen de touwen en tien minuten na rust deed hij hetzelfde waardoor Herovina de stand omboog van 0-1 naar 2-1.

Lang kon de ploeg van Gertjan Potters daar niet van genieten. Wederom geklungel in de verdediging werd ditmaal afgestraft door Gerco Gijben: 2-2, gelijkspel, puntendeling. Tenminste, dat dacht iedereen. In de 93ste minuut was het Van der Meijden die een voorzet gaf op Jesse van Vliet, die op zijn beurt de bal weer netjes terug kopte. Daar stond Timo de Bruin. De tiener ramde de bal tegen de touwen en hielp Herovina aan een driepunter, waarmee de ploeg over Sparta'30 heen wipt.

Lees alles over Herovina – Sparta'30, dinsdag in De Stad Gorinchem.