Afbeelding
Typhoon

Atletiek: eindelijk weer wedstrijden bij Typhoon Gorinchem

20 april 2021 om 10:03 Atletiek

GORINCHEM Het is een beeld dat bij alle sportverenigingen zichtbaar is: lege complexen, geen wedstrijden, stilte in het weekend, dichte kantine. En dan mogen de beoefenaars van de atletiek nog niet eens klagen: de hele winter mocht de jeugd tot 18 jaar doortrainen en de eerste maanden van dit nieuwe jaar was het ook weer voor de senioren tot 26 jaar mogelijk om in vorm te blijven. Maar de meeste wedstrijden zijn voorlopig nog afgelast en ook de competitie lijkt voor het tweede achtereenvolgende jaar de mist in te gaan. 

Waar de Gorinchemse Typhoon-jongens van het DreamTeam en de Canonballs de laatste jaren hoge ogen gooiden in de landelijke competitie, daar lijkt het doorzetten van dit succes nu een halt toegeroepen vanwege Covid-19. En ook de andere junioren en pupillen lijken hun krachten niet met anderen te kunnen meten.

ALTERNATIEF Toch heeft de KNAU, de Atletiekunie, een alternatief aangeboden. Organiseer op je lokale vereniging eigen wedstrijden voor de junioren en jonge senioren en vergelijk de resultaten op de landelijke database met elkaar. Ook Typhoon Gorinchem heeft deze kans gegrepen en houdt zaterdag 24 april weer een wedstrijd voor de eigen leden. Mascha Ratten, trainer en één van de organisatoren, licht toe: ,,We hebben wel keuzes moeten maken in het programma, dus de onderdelen zijn vooral sprinten, werpen, verspringen en middellange afstanden. Het is vooral belangrijk dat de atleten eindelijk weer eens officieel, dus ook tijd en afstand gemeten, aan de bak kunnen. Sommigen bereiden zich voor op het Nederlands Kampioenschap en dan is wedstrijdervaring cruciaal. Dus mooi dat we dit kunnen doen.”

GEEN PUBLIEK Met behulp van de nodige vrijwilligers, van groot belang bij atletiek vanwege de vele tijd- en afstandmetingen, wordt de wedstrijd gehouden conform de coronaregels van de Atletiekunie. Voorlopig hebben zich al 55 deelnemers ingeschreven. De wedstrijd is echt alleen voor de atleten, publiek is niet welkom. Maar Mascha benadrukt nog maar een keer: ,,De weersvoorspelling is goed, de omstandigheden lijken ideaal en dan is het zo belangrijk in deze tijd dat deze groep jonge atleten weer eens aan de bak kan.”

Afbeelding
advertentie
advertentie