Afbeelding
Marco van der Meijden

Eerste seizoenstijden werden geklokt bij Typhoon

25 april 2021 om 22:08 Atletiek

GORINCHEM Tijdens een zonovergoten dag, konden er eindelijk weer wedstrijden worden gehouden bij Typhoon Gorinchem. Met 58 deelnemers in de leeftijd van 14 tot en met 26 jaar werden de eerste seizoenstijden geklokt, de eerste speren en discussen geworpen, de kogels gestoten en werd er ver gesprongen.

Geen gebabbel en gelach op het terras of een drukke kantine, ook zo kenmerkend voor wedstrijddagen. Wel groot plezier dat er weer met elkaar gesport kon worden en er gekeken kon worden hoe men uit de winter was gekomen. Het zal voor velen niet meegevallen zijn, tijden en afstanden bleven voor veel atleten achter bij wat ze gewoon zijn. Toch waren er ook zaterdag weer een paar prima prestaties, waaronder al een eerste season-best.

Tijm Oosterom (15) startte ’s morgens al direct met een snelle 100 meter, waarin hij verschillende erkende namen op dit onderdeel aftroefde, maar een paar uur later knalde hij pas echt op de 400 meter. Met een tijd van 51,64 plaatste hij zich direct bovenaan de landelijke seizoenslijst. Een knappe prestatie. Bij de junioren-C liet Luca Boerekamps van zich horen door voor het eerst over de 5 meter te springen. Met een sprong van 5,08 haalde hij een nieuw PR op verspringen.

Verder liep Nathan Kuling (16) wederom een knappe tijd op de 3000 meter. Met 10.35,80 bleef hij maar een paar seconden boven zijn eigen PR. Ook Naomi Jongkind (14) zette op deze afstand een knappe tijd neer en een persoonlijk record met 11.49,39. Bij de technische nummers was het Matthijs Knoop (14) die zich liet zien. Met een discusworp van 37,75 verbeterde hij zijn pr met enkele meters.

Afbeelding
advertentie
advertentie