Altena Road Runners moet nog even geduld hebben voor de opening van de baan
Altena Road Runners moet nog even geduld hebben voor de opening van de baan Hannie Visser-Kieboom

Slecht weer vertraagt de oplevering van atletiekpark Sleeuwijk

25 november 2022 om 07:53 Atletiek

SLEEUWIJK Het Atletiekpark Altena in Sleeuwijk is nagenoeg gereed. Door de weersomstandigheden kan de kunststof toplaag niet meer dit jaar worden aangebracht. Dit betekent dat de oplevering van het atletiekpark wordt uitgesteld tot medio april 2023. 

De oplevering van het Atletiekpark Altena in Sleeuwijk was eind juli 2022 gepland. Tot juni liepen alle werkzaamheden volgens planning. In juni 2022 werd de constructie van de atletiekbaan na een zware regenbui ernstig beschadigd. Het regenwater was onder de laag schuimbeton gekomen en heeft de baan omhoog gedrukt. Een tussenoplossing bleek niet haalbaar, waarna de constructie met schuimbeton grotendeels is verwijderd. Ook een rondom de baan aangebrachte goot voor opvang van regenwater was ontzet en moest geheel worden verwijderd. .

VOCHTIG Na de zomer is de nieuwe goot geplaatst en is opnieuw schuimbeton aangebracht. Ook is daarna een laag asfalt aangebracht. Ondanks de fraaie nazomer bleek echter dat het weer niet meer de goede omstandigheden bood om de kunststof toplaag aan te brengen. Hiervoor was het nog te lang vochtig waardoor er te weinig werkbare uren over bleven voor deze klus die echt goede weeromstandigheden nodig heeft. Het toch aanbrengen van de kunststof toplaag zou een verhoogd risico op loslaten met zich meebrengen. 

TOPLAAG De aannemer achtte het daarom eind oktober niet verantwoord de werkzaamheden alsnog uit te voeren en heeft het werk stilgelegd. Het werk wordt zover als mogelijk nu gewoon afgerond (verhardingen, groenplan etc.). Voor het aanbrengen van de kunststof toplaag is een periode van warm weer en droogte noodzakelijk. De aannemer verwacht in april 2023 de toplaag en de belijningen te kunnen aanbrengen, waarna de kooi voor het discuswerpen en palen en kussens voor het hoogspringen kunnen worden geplaatst. Daarna wordt het complex formeel opgeleverd. 


ALTENA COLLEGE Medio mei kan dan de feestelijke opening plaatsvinden. Atletiekvereniging Altena Road Runners en het Altena College zijn de hoofdgebruikers van het Atletiekpark Altena. Zij zijn van begin af aan betrokken bij de projecten en dus op de hoogte van het uitstel van de oplevering. Altena Road Runners rekende op ingebruikname vanaf september, ze missen een groot deel van het seizoen. Het Altena College moest de buitenlessen bewegingsonderwijs dit schooljaar 2022- 2023 uitstellen tot medio mei. 

De gemeenteraad brengt dinsdag 29 november een bezoek aan het Atletiekpark Altena. Altena Road Runners stelt dan het nieuwe clubgebouw open voor bezichtiging.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie