GKV won uit tegen Swift
GKV won uit tegen Swift GKV

GKV Enomics uit Gorinchem rukt op naar tweede plaats

26 februari 2024 om 08:49 Korfbal

GORINCHEM Na twee vrije zaterdagen ging GKV Enomics 1 op bezoek bij Swift in Middelburg. De opdracht was duidelijk: winnen, zodat de Gorkummers de tweede plaats op de ranglijst van de Hoofdklasse B overnemen van Meervogels 1. En dat lukte in een wedstrijd waarin GKV sterk startte en daarmee het verschil eigenlijk al snel maakte. 

In de eerste negen minuten van de wedstrijd wist GKV 7 keer te scoren. Daarna lukte het Swift pas om een eerste tegendoelpunt te maken. De coach van Swift probeerde het spel van zijn team positief te beïnvloeden door twee heren van vak te laten wisselen. Het leek erop dat GKV even moeite had om zich hierop in te stellen, maar na een snelle 3-7 liep GKV toch weer uit naar 3-10. Daarna stokte het scoren bij beide teams even, hoewel de ruststand toch nog 6-13 werd.

WELVERDIEND

Na rust was Rachel Romijn namens GKV de eerste die scoorde. Daarmee werd het verschil 8 punten in het voordeel van GKV. Swift gaf het nog niet op en wist te profiteren van het feit dat het bij GKV even niet meer zo vlot liep met het scoren in het aanvalsvak van Niek van der Weijden en bracht het verschil terug tot 3 punten. De laatste fase was toch weer voor GKV, zodat de eindstand 16-21 werd. Een welverdiende overwinning, die mede tot stand kwam door het goed van het scoren afhouden van de topscorer van Swift en de op schot zijnde Pepijn Kuijntjes en Niek van der Weijden.

SPANNEND SLOT

Zaterdag 2 maart speelt GKV Enomics 1 om 19.00 thuis, in de Van Rappardhal, tegen Nieuwerkerk 1. Het verschil tussen de nummers 2 t/m 5 is maar 2 punten, dus dat belooft nog een spannend slot van de competitie te worden, omdat GKV nog speelt tegen Meervogels (3e), Nieuwerkerk (4e) en Valto (5e).

Gejuich na punt voor GKV
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie