wim den besten

GKV Enomics wint streekderby

24 november 2019 om 21:41 Korfbal

GORINCHEM In de eerste zaalcompetitiewedstrijd in de Overgangsklasse D boekte GKVEnomics een winst tegen streekgenoot Vriendenschaar uit Hardinxveldveld-Giessendam met 28 – 24, na een 13 – 12 ruststand.

Met Jan Ouwerkerk en Menno Kop als coaches, begon het GKV standaardteam deze thuiswedstrijd in de Van Rappardhal met veel inzet en kwam met 4 – 2 voor dankzij rake treffers van Nienke van der Weijden, Panagos Iliadis en twee benutte strafworpen door Niek van der Weijden. Vriendenschaar nivelleerde. GKV verdedigde sterk en dat gaf de GKV aanval de tijd weer op voorsprong te komen. Schoten van Ismay Bussing, Mats den Besten en Niek van der Weijden zorgden na 14 minuten voor een 8 – 5 tussenstand.

Doelpunten van Suzanne Kuipers en Pepijn Kuijntjes en een fraaie doorloopbal van Nienke van der Weijden zorgden voor 11 – 7 met nog 6 minuten te gaan. Vriendenschaar scoorde 2 keer in 1 minuut (11 – 9). Maren den Besten kwam in de ploeg en er werd gerust met 13 – 12.

Na de rust bleef de marge twee punten in het voordeel van de Gorcumers. Bij 15 - 13 werd Kevin van Beest in de aanval ingezet en dat gaf nieuwe impulsen. Beide ploegen kwamen scorend op stoom, ook door talrijke strafworpen. Bij Vriendenschaar waren vooral door de loepzuivere spits Julian Voorwinden en ook Christian Brouwer die scorend het beeld bepaalden.

GKVEnomics moest het van het collectieve scorend vermogen hebben. Suzanne Kuipers en Nienke van der Weijden  waren beide goed op dreef en Kevin van Beest had een prima invalbeurt. Man of the match Niek van der Weijden zorgden voor een 19 – 15 tussenstand met nog 8 minuten te gaan. Vriendenschaar kwam telkens op 3 punten, maar steeds lukte het de Gorcumse korfballers met gevarieerd aanvalsspel veel gevaar te stichten en de korf te vinden en daarmee de marge weer naar 4 doelpunten te tillen.

Na de onrustige weken door het tussentijds ontslag van Patrick den Hertog werd er een verdiende overwinning geboekt dat met luid applaus zeer gewaardeerd door de supporters.

Zaterdag speelt GKVEnomics uit in Middelburg tegen Swift, de torenhoge favoriet voor de titel.