wim den besten

GKV Enomics en Vriendenschaar delen punten

2 februari 2020 om 20:58 Korfbal

GORINCHEM In een bomvolle sporthal de Wielewaal in Hardinxveld-Giessendam vochten streekgenoten Vriendenschaar en GKV Enomics een boeiend duel uit. In de opening van het seizoen wist GKV Enomics nog met 28-24 te winnen, maar Vriendenschaar is een lastige ploeg die zijn plek in de middenmoot goed heeft gevonden. Het enerverende duel eindigde in een 23-23 gelijkspel. Hierdoor laat GKV Enomics de koppositie aan KVS/Maritiem, dat eenvoudig won van HKV/Ons Eibernest.

Beide ploegen begonnen niet helemaal scherp aan het duel. Het spel was aan beide kanten slordig, en geen van beide ploegen kon een gaatje slaan in de beginfase. Na 5-5 was het Vriendenschaar dat doordrukte via de spitsen Christiaan Brouwer en Julian Voorwinden. GKV Enomics moest het antwoord daarop schuldig blijven. Verdedigend kregen de Gorcummers geen grip op de spitsheren, terwijl aanvallend het hoofd niet rustig werd gehouden. Vriendenschaar liep uit naar 13-7 en leek daarmee de wedstrijd echt naar zich toe te trekken. In de slotminuten voor de rust versierde Niek van der Weijden nog twee strafworpen, die hij allebei zelf verzilverde, waardoor GKV Enomics toch enigszins met goede hoop de kleedkamer in ging.

Coaches Menno Kop en Jan Ouwerkerk besloten meerdere wissels toe te passen en dat worp zijn vruchten af. Na rust direct Kelly de Bruin met haar eerste doelpunt voor GKV Enomics. Voor haar was het haar basisdebuut na haar overstap naar GKV Enomics afgelopen december. Een vrije bal van Kevin van Beest bracht de spanning echt terug in de wedstrijd: 13-11. Vriendenschaar ging weer mee scoren waardoor het gat rond de 2 doelpunten bleef.

GKV Enomics vocht voor wat het waard was en kreeg ook de supporters mee. De halve sporthal was oranje gekleurd, terwijl het toch echt een uitwedstrijd was, en dat gaf de ploeg kracht. Vriendenschaar leek echter toch aan het langste eind te trekken en kwam met nog 6 minuten 3 doelpunten voor. GKV Enomics rechtte wederom de rug en kwam 2 minuten voor tijd voor het eerst op voorsprong via een absolute wereldgoal van Mats den Besten. GKV Enomics dacht de buit binnen te hebben, maar binnen een minuut schoten Christiaan Brouwer en Jorrit Muilwijk van afstand raak. Met nog 7 seconden onderschepte GKV Enomics nog 1 keer de bal en Niek van der Weijden had slechts 3 seconden nodig om wederom een strafworp te versieren en verzilveren. Hierdoor werden de punten gedeeld in een wedstrijd waar vooral het publiek de winnaar was.

GKV Enomics verliest de koppositie, maar er is nog van alles mogelijk. Volgende week de kraker thuis tegen Swift uit Middelburg, de titelfavoriet die zal moeten winnen om nog aanspraak te maken op het kampioenschap.