wim den besten

GKV Enomics puntloos naar huis

6 september 2020 om 21:15 Korfbal

GORINCHEM Voor de korfballers van GKV Enomics stond zaterdag 5 september de eerste competitiewedstrijd sinds 9 maart op het programma. Destijds werd in De Blinkerd uit bij KVS/Maritiem met 22-22 gelijk gespeeld. De coronacrisis gooide roet in de rest van het seizoen, dus bleek dit gelijke spel het kampioenschap op te leveren. Nu is de veldcompetitie weer aangevangen en opende GKV Enomics tegen uitgerekend KVS/Maritiem. Beide ploegen voor het grootste deel nog bestaande uit dezelfde spelers, maar KVS/Maritiem heeft wat fysieke kracht ingewonnen en zeker op het veld heeft dat zijn voordelen. Na een attractieve eerste helft die eindigde in 10-10, was het KVS/Maritiem dat met dat fysieke overwicht veel rebounds ging winnen en zo de wedstrijd naar zich toe wist te slepen. Eindstand 21-17. Een valse start voor de Gorcumers, en revanche voor de Scheveningers.

Vreemd is het wel, competitie onder coronatijd. Het is aan de spelers om ondanks alle omstandigheden toch de scherpte te pakken. Dat lukte beide ploegen aardig. Onder mooie weersomstandigheden schoten beide ploegen met scherp in de eerste helft. Stefan den Breejen, overgekomen van HKC, startte in de basis bij GKV Enomics vanwege een hamstringblessure bij Kevin van Beest. Niels Huisman, die zich in het vlaggenschip heeft gespeeld, wist zijn eerste schot direct te verzilveren. Dat gold ook voor KVS/Maritiem, en de eerste helft bleef het stuivertje wisselen. Beide ploegen scoorden ook over meerdere schijven, waardoor er ook verdedigend weinig grip op te krijgen was. GKV Enomics leek wel met een 8-10 voorsprong de rust in te gaan, maar KVS/Maritiem scoorde de eerstvolgende twee schoten, waardoor de ruststand 10-10 was.

GKV Enomics dacht recht te hebben op meer, haalde ook veel verhaal bij de scheidsrechter, die de thuisploeg met veel overtredingen liet weg komen, en uiteindelijk kreeg trainer Menno Kop een gele kaart voor commentaar op de arbitrage. Helaas bleek dit het beeld te worden van de tweede helft: een gefrustreerd GKV Enomics dat zich steeds meer met de tegenstander en de arbitrage bezig zou houden en steeds minder met korfbal. KVS/Maritiem maakte hier dankbaar gebruik van en kwam op een 19-13 voorsprong. GKV Enomics was niet in staat dit gat te dichten. KVS/Maritiem boekte zo een vrij eenvoudige 21-17 overwinning.

Volgende week wacht OVVO/de Kroon. De eerste thuiswedstrijd voor GKV Enomics sinds begin februari. Kans voor GKV Enomics om sportieve revanche op deze nederlaag te nemen, maar ook op de nederlagen die vorig jaar tegen OVVO/de Kroon zijn geleden. OVVO/de Kroon heeft haar eerste wedstrijd gewonnen van KVA. Nieuwerkerk heeft in wedstrijd 1 direct duidelijk gemaakt dat het titelkandidaat nummer 1 is met een 25-9 overwinning op Velocitas, terwijl Veo knap heeft gewonnen uit bij het leeggelopen Pernix.

Doelpunten gemaakt door Niels Huisman 3x , Ismay Bussing 2x, Nienke van der Weijden 3x, Mats den Besten 4x, Kelly de Bruin 3x, Niek van der Weijden 2x.