GKV Enomics

GKV Enomics boekt tweede zege op rij

17 oktober 2021 om 15:35 Korfbal

GORINCHEM De herfstzon heeft vrij spel op het zonovergoten Gorkumse Molenvliet-Zuid als GKV Enomics de hekkensluiter in Overgangsklasse C treft. Tegenstander Velocitas uit Leiderdorp wist nog geen wedstrijd te winnen en moet ook in Gorinchem de punten achterlaten. De Gorkumse korfballers boeken hiermee hun tweede zege op rij, 20-12.

De doelpunten zijn schaars in de eerste helft van de wedstrijd tegen Velocitas; de Gorkumse formatie heeft het vizier niet op scherp. De hekkensluiter uit Leiderdorp weet na drie minuten zelfs op een 0-1 voorsprong te komen. Een ruime minuut later weet Kevin van Beest met een afstandsschot de eerste treffer voor de oranje-zwarten op het scorebord te zetten. Vervolgens neemt GKV Enomics het initiatief met een korte kans van Ferry Gruiters, een schot van Kelly de Bruin en weer een score van Kevin van Beest. Dit geeft een comfortabel gat naar een 4-1 voorsprong, die vervolgens niet meer in gevaar is geweest. De Gorkumse ploeg is duidelijk de betere partij, maar mist te veel kansen om de score echt op te laten lopen. Nienke van der Weijden tekent met een fraai schot voor de 9-5 ruststand.

De tweede helft start een stuk scherper van beide kanten. Het tempo ligt hoger en na vier minuten in de tweede helft zijn er al zes doelpunten gevallen. Onder andere een afstandsschot van Niels Huisman en een mooie doorloopbal van Niek van der Weijden. Tussenstand 12-8. Een dubbelscore van Kevin van Beest (vrije bal en korte kans) geeft de Gorkumse formatie wat meer lucht, 14-8. Hoewel er van echte spanning geen sprake is deze wedstrijd. De ploeg van trainer John Spek is beter en speelt al vrij snel een gewonnen wedstrijd.

Een hoogtepunt tegen het einde van wedstrijd is de “broer-zus-combinatie” van Niek en Nienke van der Weijden. Op aangeven van haar broer Niek weet Nienke beide dames van Velocitas in de luren te leggen, waarna ze de doorloopbal met één hand trefzeker afmaakt. Het is Kelly de Bruin die in de laatste seconden van de wedstrijd een ultieme poging doet om het 20e doelpunt voor haar ploeg binnen te halen. Dit lukt haar met een doeltreffend schot van grote afstand, waarmee de eindstand op 20-12 uitkomt.

De seizoenstart van GKV Enomics was weinig succesvol met vier nederlagen op rij. Maar met een tweede overwinning op rij heeft de ploeg de weg naar boven gevonden op de ranglijst. De Gorkummers hebben nu voorlopig plek 5 ingenomen, waarmee de degradatiezorgen voorlopig voorbij zijn. Volgende week kan de ploeg weer goede zakendoen als ze weten te winnen in de uitwedstrijd tegen BEP. De ploeg uit Purmerend staat met evenveel punten, maar iets slechter doelsaldo, op plek 6 van de ranglijst.