Gorinchemse korfballers van GKV Enomics kopje onder tegen Nieuwerkerk

21 mei 2023 om 14:23 Korfbal

GORINCHEM GKV Enomics trof zaterdag voor de vierde keer dit seizoen Nieuwerkerk. Tot nu toe had GKV Enomics twee keer gewonnen en een keer verloren, maar is het in drie wedstrijden slechts 1 helft echt los gekomen tegen Nieuwerkerk. De oranje-zwarten wisten dus dat het een pittige wedstrijd zou worden tegen een ploeg die nog een paar punten kan gebruiken om zich veilig te spelen. Nieuwerkerk is sowieso een fanatieke ploeg die erom bekend staat strak te verdedigen. Tel daar bij op dat GKV Enomics na de verliespartij tegen Swift vorige week uitgespeeld is, en alle ingrediënten voor een moeizame middag zijn aanwezig. Nieuwerkerk nam snel een ruime voorsprong, die GKV Enomics nog kon counteren. In de tweede helft bleek de uitploeg echter over de langste adem te beschikken en won met 13-17. GKV Enomics zal de laatste drie wedstrijden uit een ander vaatje moeten tappen (en vooral beter schieten) wil het nog wat maken van het einde van het seizoen.

Een moeizame start voor beide ploegen met slechte aanvallen. Nieuwerkerk kreeg enkele simpele strafworpen mee en maakte er daar 1 van, Rachel Romijn trok de stand vervolgens gelijk. Maren van Krieken, terug in de basis en weer helemaal hersteld na een operatie, zorgde met haar eerste schot voor de 2-1. De GKV-aanval liep goed en men kwam tot veel kansen, van dichtbij en ver, maar er viel niets door de gele mand. Nieuwerkerk had de mand inmiddels gevonden en scoorde vijf keer op rij: 2-6. Na een time-out had GKV Enomics het vizier weer wat scherper staan en door schoten van Rachel Romijn, Maren den Besten, Mats den Besten en Guido Messerschmidt stonden de ploegen weer naast elkaar: 6-6. Verdedigend had GKV Enomics de zaakjes prima in orde en de wedstrijd leek gekanteld te worden.

Nieuwerkerk schakelde echter een tandje bij en liep via twee schoten van Bart Huijser uit naar 6-8 bij de rust. Ook na rust was er een dubbelslag voor Nieuwerkerk: nu door Babette Blok. Waar GKV Enomics de eerdere wedstrijden van Nieuwerkerk won door in de rebound veel overwicht te hebben, was daar nu geen sprake meer van. Nieuwerkerk kon veel herhalen en uiteindelijk vallen de schoten dan ook. Andersom bleef GKV Enomics kwakkelen in de afronding. Nienke van der Weijden en Pepijn Kuijntjes werden nog gebracht en de aanval bleef op zich degelijk lopen, maar dat werd niet uitgedrukt in doelpunten. Het probleem lag nu met name in de verdediging, waar Nieuwerkerk dus te veel kon herhalen. Het lukte GKV Enomics maar niet om de bal te onderscheppen en als het dan een keer in de buurt kwam, werd het teruggefloten. De ploegen wisselden elkaar af in de scores, maar dat was in Nieuwerkerks voordeel: zij stonden immers op voorsprong. Eindstand 13-17.

Volgende week een vrij Pinksterweekend waar de selectie de hoofden even leeg kan maken met een beachvolleybaltoernooi bij Tempo. De drie weken daarna zal GKV Enomics moeten gebruiken om het seizoen positief af te sluiten. Valto won van Excelsior en is officieus kampioen. Swift won bij KOAG en neemt afstand van GKV Enomics. ONDO won van KCR en staat nu ten koste van de Ridderkerkers op de zesde plek.

Doelpuntenmakers GKV Enomics: Rachel Romijn 3, Mats den Besten 2, Maren den Besten 2, Nienke van der Weijden 2, Maren van Krieken 1, Remco Ouwerkerk 1, Niek van der Weijden 1