Vijftien medailles voor jonge Biesboschzwemmers

30 september 2020 om 15:33 Overig

GORINCHEM Vijfentwintig jonge zwemmers van de Biesboschzwemmers hebben het afgelopen weekend in Oosterhout een wedstrijd gezwommen. In totaal wisten de zwemmers 5 goud, 5 zilver en 5 brons te veroveren. Daarnaast werden er bijna 50 persoonlijke records en een clubrecord gezwommen.

De zwemmers onder 11 jaar kunnen zich plaatsen voor de minioren finales die aan het einde van het seizoen gehouden worden. Mirte Delleman, Silke Jetten, Herbert Schouten en Nathan van Wijk wisten een gouden medaille te halen. Mirte deed dit op de 100 schoolslag en Silke was de beste op de 50 rugslag, zij zwom deze afstand voor de eerste keer. Herbert was snelste op de 50 schoolslag en Nathan wist op zowel de 25 rugslag als 25 schoolslag naar het goud te zwemmen. Femke van den Oven, Maud Vonk en opnieuw Mirte wisten een zilveren medaille te veroveren. Femke behaalde zilver op de 25 rug- en schoolslag en Maud deed dit op de 100 school- en wisselslag. Mirte haalde naast het goud op de schoolslag, een tweede plaats op de vrije slag. De bronzen medailles werden door vier zwemsters behaald. Amy de Kooter mocht brons ophalen voor haar prestaties op de 100 school- en wisselslag. Rianne Cornet was op de 25 rugslag bijna 16 seconden sneller dan ooit en dit was goed voor brons en Marley Spijker overtrof de prestatie van Rianne door bijna 20 seconden van haar tijd op de 25 schoolslag te halen en ook dit was goed voor brons. De laatste bronzen medaille was voor Shanya Muilenburg op de 50 rugslag, die onder andere Silke voor zich moest dulden, maar net als Silke zwom ze deze afstand voor de eerste keer. Persoonlijke records waren er voor Rianne, Mirte, Amy, Femke van den Oven, Herbert, Femke en Lynn Schreuders, Marley, Maud en Nathan.

Bij de zwemmers boven 11 jaar regende het ook persoonlijke records. Tess Vonk wist op de 200m vrije slag naar een clubrecord te zwemmen, ze haalde ruim vijf seconden van het oude record af. Naast de 200 ‘vrij’ zwom Tess ook nog de 100 vrije slag, hierop wist ze zich niet te verbeteren, maar halverwege was ze wel sneller dan haar beste tijd. Lars de Kooter en Jansje de Ridder hadden hetzelfde programma als Tess. Lars en Jansje zwommen op de 200 meter dikke persoonlijke records, maar halverwege waren ze ook sneller dan hun beste tijd. Aan het einde van de wedstrijd wisten zij zich op de 100m vrije slag nogmaals te verbeteren. Op de 100 meter ‘vrij’ wisten ook Tijn den Braber, Mirthe Bults, Roos Suppers en Rik Vink zich ruimschoots te verbeteren. Op Roos na wisten al deze zwemmers zich ook nog eens halverwege te verbeteren. Naast de 100m vrije slag wisten deze zwemmers ook nog op de 100 wisselslag snellere tijden te realiseren. Rens Lisman zwom de 50 en 100 vrije slag en ondanks dat Rens een week eerder de 50 meter al had gezwommen, haalde hij er deze keer ruim een seconde van zijn tijd af. Op de 100 meter ging Rens vijf seconden sneller dan ooit. Suze de Heus en Hannah Vink waren de laatsten die zich wisten te verbeteren. Suze deed dit op de 50 schoolslag en Hannah op de 50 vrije slag en 50 schoolslag.

advertentie
advertentie