Tijdens de eerste lockdown werden op het parkeerterrein buiten groepslessen gegeven
Tijdens de eerste lockdown werden op het parkeerterrein buiten groepslessen gegeven Inspire Fitness Club

Voor Inspire Fitness Club wordt lockdown onhoudbaar

21 januari 2021 om 14:31 Overig Dossier coronavirus

GORINCHEM Inspire Fitness Club reageerde op onze oproep over de verschillen tussen de eerste en de tweede lockdown. Zo ziet Sanne Vermeulen dat drank en een vette hap nog te koop zijn en dat de sportbranche platligt. Terwijl werken aan gezondheid en een gezond lichaam juist belangrijk zijn voor je immuunsysteem. Ook ziet ze verschillen in regelgeving in de veiligheidsregio’s. 

OVERKAPPING Tijdens de eerste lockdown werden door Inspire Fitness Club buiten lessen gegeven onder een professionele overkapping. Op het parkeerterrein werden groepslessen gegeven. Tijdens de strengere tweede lockdown zijn groepslessen niet meer toegestaan. ,,Voorjaar 2020 hebben we op ons buitenterrein een hele professionele overkapping mogen plaatsen. Dit is ook helemaal in samenwerking met de gemeente gegaan, inclusief alle vergunningen. We hebben een buitenterrein van zo’n 1200 m2 en hadden een overkapping van ruim 400m2 waar we maximaal 20 personen per uur, op basis van reservering, onder lieten trainen. Alles was ingericht op 1,5 meter afstand en met een looproute. Ook groepslessen waren mogelijk, op basis van 1,5 meter afstand”, zo laat Sanne Vermeulen weten. Volgens de huidige RIVM regels mag één overkapping op een buitenterrein geplaatst worden, daar mogen dan twee personen onder sporten op anderhalve meter afstand. 

VEILIGHEIDSREGIO ,,Dit is voor ons met een honderden leden natuurlijk niet rendabel, dit kan alleen interessant zijn als je een kleine studio hebt. Ook groepslessen zijn niet toegestaan, één coach mag buiten aan twee personen les geven. Het volgende groepje van twee moet dan weer door een andere coach gecoacht worden. Dit maakt dat het veel te kostbaar is met één coach op twee mensen en dat ieder uur. We zijn al vele malen met de gemeente Gorinchem in overleg gegaan, wij begrijpen dat er regels zijn en zij ook gebonden zijn aan die regels. Maar het vervelende is dat nu tussen veiligheidsregio’s verschillen ontstaan. Verschillende tenten/ overkappingen vanuit diverse aanvragen in de afgelopen weken aan onze gemeente worden afgekeurd. Rij je eens stukje verder, denk aan Breda of Nieuwegein, dan zijn er wél mogelijkheden en dit alles omdat zij onder een andere veiligheidsregio vallen. Dit voelt voor ons zeer oneerlijk.”

BLIJVEN BEWEGEN Sanne Vermeulen is ook verbaasd over de keuzes die gemaakt worden over al dan niet open gaan. ‘’Heb je een slijterij en wil je een drankje halen of  een vette hap, dan is dat mogelijk. Hetgeen wat mensen nu meer dan ooit nodig hebben, is werken aan hun gezondheid, een fit lichaam, bouwen aan je immuunsysteem. En nu ligt een hele sportbranche nu plat. Zelfs onze minister van Volksgezondheid kan alleen nog praten over het dragen van mondkapjes en vaccinaties om je te beschermen, maar vergeet wel even te melden hoe belangrijk het is om te blijven bewegen, gezond te eten , etc. Er is zoveel mogelijk vanuit de mensen zélf en hierin kan begeleiding op het gebied van training en voeding heel erg helpen.”

OMZETDALING Inspire Fitnessclub is een startend bedrijf, ze zijn open sinds 1 november 2018. ,,We hebben nog weinig ‘vet op onze botten’. Door een ‘foutje’ in het systeem bij de aanvraag van TVL regeling vallen wij als starter buiten de boot, omdat we niet de ‘juiste omzetdaling’ kunnen laten zien. We hebben dus het hele jaar 2020 op eigen houtje moeten overleven, en zitten daarbij vanaf de opening na de lockdown op 1 juli 2020 ook met een gesloten horeca. De situatie met wederom een verlenging tot 9 feb wordt voor ons onhoudbaar zo.” 

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
De overkapping buiten bij Inspire Fitness Club
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie