Afbeelding
Gemeente West Betuwe

Wandelbingo in West Betuwe

17 februari 2021 om 19:19 Overig

VUREN Bewegen is belangrijk, helemaal in deze bijzondere tijd. Daarom biedt het project ‘Beweeg meer, eet gezond’ voor alle inwoners van West Betuwe een wandelbingo aan. Zij daagt iedereen uit om tijdens de voorjaarsvakantie naar buiten te gaan. 

De wandelbingo moedigt het hele gezin aan om een frisse neus te halen. Aan de hand van plaatjes op een bingokaart zoek je verschillende voorwerpen op jouw wandelroute. Wethouder Ton van Maanen heeft direct een wandelbingokaart gedownload. ,,Ik vind het belangrijk om in beweging te blijven. Daarom wandel ik regelmatig. De wandelbingo maakt wandelen voor kinderen en kleinkinderen interessant. Door voorwerpen te zoeken en af te strepen op de bingokaart”. Je kunt de wandel bingokaart downloaden op www.welzijnwestbetuwe.nl/beweegmeer.

Het project ‘Beweeg meer, eet gezond’ is een samenwerking tussen GGD Gelderland-Zuid, Welzijn West Betuwe, Santé Partners, lokale diëtisten, praktijkondersteuners, fysiotherapeuten, huisartsen, basisscholen en kinderopvang en de gemeente West Betuwe. En past bij de JOGG-aanpak (Jongeren Op Gezond Gewicht). Het project staat voor een gemeentebrede samenwerking aan een gezonde omgeving voor inwoners. Meer informatie over ‘Beweeg meer, eet gezond’ kun je opvragen bij Maaike Geertzen, gezondheidsmakelaar GGD Gelderland-Zuid: mgeertzen@ggdgelderlandzuid.nl.

advertentie
advertentie