De selectie traint voor het WK in Thailand
De selectie traint voor het WK in Thailand Pixabay

Jeugd WK selectie Pétanque traint in Gorinchem

Overig Deel je nieuws

GORINCHEM De Nationale Jeugdselectie Pétanque was zondag te gast bij de Gorcumse pétanque vereniging ‘’Les Boulistes’’. De Nationale jeugdselectie bestaat uit zes jeugdspelers in de leeftijd van 14 t/m 17 jaar en bereiden zich voor op het WK Junioren Pétanque komend november in Ayutthaya, Thailand.

De zes jeugdspelers komen uit het hele land: Elise Nuijten (Gorinchem), Luca Kok (Schiedam), Kasper Stok (Schoonhoven), Michelle de Blij (Aalst), Jeseja Letlora (Almere) en Kim van Gellekom (Pijnacker). Ze trainen onder begeleiding van bondscoach Frans Velthuis en zijn assistenten Jobbi Schefferlie, Kees Kroon en Hans-Willem van Gellekom.

De voorbereiding bestaat uit verschillende trainingsdagen waaronder bij Les Boulistes en uit toernooien in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Alles valt of staat met de maatregelen m.b.t Corona. Een optimale voorbereiding is het dan ook niet. Maar dat geldt natuurlijk voor meerdere landen. 

Naast de intensieve training wordt gebruikt gemaakt van een portfolio waarbij de jeugdspelers hun ontwikkeling kunnen bijhouden. Ook krijgen de jeugdspelers de gelegenheid om aan hun Persoonlijk Ontwikkelings Plan (POP)te werken. Met de portfolio en de POP krijgen de coaches goed inzicht in de ontwikkeling van de spelers. Naast de persoonlijke ontwikkeling wordt ook gewerkt aan de techniek en mentale weerbaarheid. Al deze aspecten samen moeten leiden tot een goed resultaat op het WK in Thailand.

advertentie