Afbeelding
HUNK-MINISTERIE_VAN_BEELD_GORINCHEM

Uitleen voor sporthulpmiddelen gestart in Gorinchem

16 april 2021 om 12:59 Overig

GORINCHEM Sinds 1 april 2021 is er een uitleenservice voor sporthulpmiddelen beschikbaar voor inwoners van de gemeente Gorinchem. Inwoners met een beperking kunnen nu gratis een sporthulpmiddel proberen en zo makkelijker ontdekken welke sport bij hen past. De uitleenpool is tot stand gekomen dankzij een samenwerking tussen Uniek Sporten, het Wmo-loket en Gorinchem Beweegt.

Via de uitleenservice kunnen sporters met een beperking de sporthulpmiddelen 6 maanden gratis proberen. In de uitleenservice zitten bijvoorbeeld handbikes, sportrolstoelen en ligbikes. De sporter krijgt advies over het sporthulpmiddel en het gebruik ervan. Het middel wordt persoonlijk gepast en afgesteld. Ook is er technische service en onderhoud beschikbaar. 

BREDE SPORTAANBOD Door sporthulpmiddelen via een uitleenpool beschikbaar te stellen, kunnen inwoners met een beperking uit het brede sportaanbod uiteindelijk de sport kiezen die bij hen past. Als de keuze voor een sport gemaakt is, kan het benodigde sporthulpmiddel door de sporter bij het Wmo-loket worden aangevraagd.

Wethouder Joost van der Geest is blij met de nieuwe uitleenservice die Gorinchem te bieden heeft: ,,Bewegen is ontzettend belangrijk. Ook voor degenen voor wie bewegen niet altijd even eenvoudig is. Het is mooi dat we in samenwerking met Uniek Sporten dit mogelijk kunnen maken.”

IEDEREEN KAN MEEDOEN Ook wethouder Eelke Kraaijeveld is trots op deze manier van samenwerken: “Dit is een mooi voorbeeld van de uitwerking van het sportbeleid als onderdeel van ons sociale beleid. Dit draagt op een hele praktische wijze eraan bij dat iedereen mee kan doen in onze stad.”

Wie ook gebruik wil maken van een sporthulpmiddel kan een aanvraag doen via www.unieksporten/uitleen. Of neem vrijblijvend contact op met Sportcoach Tanja Pijleman van Gorinchem Beweegt, 0183 659 435.

advertentie
advertentie