Afbeelding
Stan

Stan van Oord vergroot voorsprong tijdens Jack’s Racing Day

12 augustus 2021 om 12:38 Overig

WOUDRICHEM - Met een tweede plaats in beide races van de Supercar Challenge tijdens Jack’s Racing Day, de opvolger van de jaarlijkse Gamma Racing Day, hebben Stan van Oord en zijn teamgenoot Dennis de Borst hun leidende positie in het klassement verder uitgebouwd. ,,De condities waren door de vele regenbuien niet makkelijk, maar we zijn daar erg goed mee omgegaan en hebben dit weekend goede zaken gedaan in het kampioenschap”, is Van Oord tevreden. 

Net voor de kwalificatie op vrijdagmiddag begon regende het flink boven TT Circuit Assen. Voordat de Supercar Challenge de baan betrad reden de superkarts en dus was de baan nog niet droog gereden. ,,We twijfelden of we regenbanden zouden monteren en eerst voorzichtig een tijd zouden zetten, maar in overleg met ons team besloten we toch voor slicks te gaan. Na enkele ronden aftasten en temperatuur in de banden krijgen ging ik er voor en dat leverde de poleposition voor beide races op. We zijn echt blij met de call van het team,” is Van Oord dankbaar. 

Voor de eerste race van het weekend op zaterdagmiddag herhaalde die situatie zich. Dennis de Borst startte op slicks en met ruim 40 auto’s op de baan was er na vijf ronden een goede droge lijn. De Borst reed een goede stint en bracht de auto op tweede positie binnen. Na 45 extra successeconden kwam Van Oord na de pitstop als zevende in zijn klasse Supersport 1 de baan weer op. Het geluk viel zijn kant op toen de safetycar de baan in kwam en hij dus kort achter zijn concurrenten kwam te zitten. 

Na de herstart klom Van Oord op naar voren, waarbij hij in een leuk en fair gevecht raakte met zijn titelconcurrent Robert van den Berg. ,,Dat was echt een mooie strijd, ik heb ervan genoten. Ik ben hem niet voorbij gekomen, door een crash van een auto in een andere divisie werd de race met een code rode voortijdig gestopt. Ik finishte daardoor als derde, maar omdat Robert een tijdstraf kreeg werden we toch als tweede geklasseerd.” 

De tweede race op zondagmiddag werd wel onder droge omstandigheden gereden. De Borst excelleerde en bracht de Hyundai binnen met een voorsprong van tien seconden op nummer twee Marcel van de Maat. Er ontstond tijdens de pitstop wat chaos omdat de safetycar in de baan kwam. Van Oord moest achter het rode licht in de pitstraat wachten en kwam als vijfde de baan op. Al vrij snel kon hij enkele concurrenten uit zijn klasse passeren en reed hij achter Ruud Olij, winnaar van de race op circuit Zolder. Vijf ronden lang ontstond een prachtige strijd, waarin beide elkaar telkens passeerden. Uiteindelijk maakte Olij een klein foutje en kon Van Oord wegrijden. Het gat naar koploper Van de Maat was te groot om goed te maken, ook omdat het gevecht met Olij veel van de banden had gevergd. De tweede positie was ook deze race het maximaal haalbare, maar omdat zijn grootste concurrent uitviel vergrootte Van Oord zijn voorsprong in het klassement naar 34 punten. 

,,Het voelt als een overwinning”, zei Van Oord toen hij na de race uitstapte. ,,Ruud Olij kwam meteen naar me toe en we stonden daar beide met een big smile omdat we zo hadden genoten van het faire gevecht. We hebben nu acht races gereden waarbij we zeven keer op het podium stonden en een keer vierde werden. Ik wil mijn team Ferry Monster Autosport bedanken voor de goede begeleiding, Dennis voor zijn support en zijn twee uitstekende stints en mijn vader omdat hij het voor mij mogelijk maakt om te racen. Het was ook mooi dat er dit evenement 45.000 toeschouwers waren.”

De volgende races van de Supercar Challenge zijn op 18 en 19 september, wederom op TT Circuit Assen tijdens het DTM weekend.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie