Drie goud en één zilver voor Biesboschzwemmers in openwaterwedstrijd

17 augustus 2021 om 12:19 Overig

SINT-NIKLAAS (BEL) Onder schitterende zonnige omstandigheden hebben Lars de Kooter, Pieter Pijnenburg en Nadine Scheeve  van de Biesboschzwemmers deelgenomen aan een openwaterwedstrijd in Sint-Niklaas. De wedstrijd werd voor de 48stee keer georganiseerd en bestond uit lange afstanden in de ochtend en korte nummers, 1000 meter, in de middag. Pieter wist twee keer goud te veroveren en Lars ging met goud en zilver naar huis.

Pieter mocht als eerste het water in voor de 3000 meter schoolslag, vanaf de start nam Pieter in het initiatief in handen en hij wist bijna negen minuten voor de tweede zwemmer te eindigen. Nummer drie was bijna twee minuten na de tweede zwemmer aan de finish.

Na Pieter startten Lars en Nadine tegelijk aan de 3000 meter vrije slag. Van tevoren was bekend dat Lars snel zou starten en hij voerde dit ook uit. Doordat er veel zwemmers in het water lagen was het lang onduidelijk hoe de race ontwikkelde. Uiteindelijk bleek Lars als tweede geëindigd te zijn in een veld met zwemmers die minimaal twintig jaar ouder waren. Het verschil met de snelste zwemmer was ruim twee minuten, terwijl Lars bijna twee minuten voorsprong had op het brons. Nadine startte voorzichtig en kon het tempo goed volhouden. Ondanks dat zij op zaterdag nog stevig getraind hard wist ze een goede race te zwemmen. Ze was een fractie langzamer dan haar beste tijd ooit.

’s Middags zwommen Pieter en Lars beide 1000 meter schoolslag. Pieter startte bij de 25-plussers en was als snelste terug en hierbij was hij ruim driekwart minuut sneller dan de tweede heer, maar deze kwam in een oudere categorie uit. De nummer twee uit Pieter zijn categorie gaf bijna twee minuten op hem toe. Lars startte ruim een half uur later en gelukkig samen met de meisjes anders was het veld erg klein geweest met drie jongens onder 15 jaar. Het maakte voor de jonge Werkendammer weinig uit want vanaf het begin ging hij er vandoor en was hij binnen de 18 minuten weer terug. De tweede jongen kwam een kleine twee minuten na Lars binnen en het eerste meisje gaf bijna drie minuten toe. Had Lars bij Pieter in het nummer gezwommen dan was hij als tweede all-in gefinisht.

Het laatste weekend van augustus gaan Lars en Pieter opnieuw naar Willebroek (BEL) om daar mee te doen aan een openwaterwedstrijd. Op zaterdag zullen zij samen met een deel van de Biesboschzwemmers deelnemen aan de Doetsekombokaal in Giessenburg. Deze wedstrijd wordt door PCG georganiseerd en al diverse keren hebben de Biesboschzwemmers deelgenomen aan deze wedstrijd in het 50 meter bad.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie