River Dragons op het NK 2022
River Dragons op het NK 2022 River Dragons

Nieuwe tenues voor River Dragons

29 september 2022 om 12:02 Overig

GORINCHEM De River Dragons uit Gorinchem waren wederom succesvol op het NK Drakenbootvaren op de Bosbaan in Amsterdam. De River Dragons veroverden tweemaal zilver en eenmaal brons. Speciaal voor het NK waren de River Dragons voor het eerst in nieuwe, rode tenues gestoken. 

Dat het drakenboten een spectaculaire sport is die soms met een fotofinish wordt beslist bleek ook dit jaar weer. De River Dragons kwamen op de 200 meter een halve seconde tekort voor een gouden medaille. Op de 500 meter was het verschil nog kleiner; Na twee-en-een-halve minuut varen was het verschil met de winnaar slechts 0,23 seconden. Ook de afsluitende 2.000 meter was een spannende strijd waar de River Dragons uiteindelijk als derde over de finish kwamen. Eeuwige rivaal The Dutch Dragons uit Zoetermeer was op alle afstanden uiteindelijk de snelste.  

REGIO ,,Natuurlijk is het jammer om nét naast de gouden medaille te grijpen als het verschil zo klein is. Maar het gevoel van trots overheerst” aldus voorzitter Rob Bronsgeest. “We hebben veel nieuwe leden voor wie dit het eerste NK, of zelfde de eerste wedstrijd was. Zij hebben de afgelopen weken hard getraind om op het NK te kunnen presteren. Dan is dit echt een fantastisch resultaat.” De regio Gorinchem was goed vertegenwoordig op het NK met naast de River Dragons ook de Dragons on Fire en gelegenheidsteam De Waterbuffels.  

NIEUWE TENUES De River Dragons zijn goed herkenbaar aan de rode tenues. Speciaal voor het NK zijn de River Dragons voorzien van volledig nieuwe outfits, ontworpen door René Bleuanus van Forever Running en mede mogelijk gemaakt door trouwe en nieuwe sponsoren; Viveen Electro, Olympia uitzendbureau Gorinchem, Arjo van Kekem Stucadoor, Kinderopvang De Kleine Wei, Alom en Bouwbedrijf Van Wijngaarden. De River Dragons is de oudste drakenbootvereniging van Gorinchem. Het team is drie keer per week op het water te vinden. Geïnteresseerden - beginnelingen of gevorderden - zijn altijd welkom; neem dan een kijkje op de Facebook pagina van de River Dragons.

Deel dit artikel via:
advertentie