Persbericht De Biesboschzwemmers

8 februari 2023 om 08:54 Overig

ROSMALEN / ETTEN-LEUR Het afgelopen weekend is er op twee plaatsen door leden van de Biesboschzwemmers deelgenomen aan wedstrijden. In Rosmalen kwam Lars de Kooter aan de start van een wedstrijd van het Lange Afstand Circuit, hij zwom 2000 meter vrije slag. Twee dagen later startte hij samen met nog negen leden in Etten-Leur tijdens een limietwedstrijd. In totaal werden er acht persoonlijke records gezwommen.

Goede 2km De Kooter

Lars zwom voor het eerst de 2000 meter vrije slag en hij liet een goede race zien. Voor de eerste 40 banen, 1000 meter, had Lars 12 minuten en 18 seconden nodig. In het tweede deel wist hij tempo goed vast te houden en hiervoor had hij 12 minuten en 21 seconden nodig. Met een eindtijd van 24 minuten en 40,11 was hij heel tevreden.

Lisman zwemt limiet en masters tonen vorm

Anne Lisman zwom in Etten-Leur de 100 vlinderslag en 50 vrije slag. Op de vlinderslag wist ze ruim drie seconden van haar tijd af te halen. Op de 50 vrije slag wist Anne voor het eerste binnen de 35 seconden te finishen en hierdoor heeft ze voldaan aan de richttijd voor een wedstrijd in Antwerpen later dit seizoen.

Over twee weken staan de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen (ONMK) in Heerenveen op de agenda en hier komen Paul en Annette Wijnja en Henri en Anne-Marie Verschoor aan de start. Deze middag zwom Paul een goede 100 vlinderslag en 200 vrije slag. Op de laatste afstand zwom hij zijn tweede tijd ooit. Annette startte misschien iets te rustig op de 200 rugslag, maar over de 100 schoolslag was ze heel tevreden. Henri startte twee keer en op beide nummers verbeterde hij zijn inschrijftijden. Op de 100 wisselslag ging Henri twee seconden sneller en op de 50 ‘vrij’ was hij 0,2 seconden sneller. Anne-Marie zwom de 50 en 100 vrije slag en op de laatste afstand was ze ruim een seconde sneller dan haar inschrijftijd.

Michael en Thomas Verschoor zwommen beide een persoonlijk record op de 100 wisselslag en Thomas verbeterde zich ook nog op de 200 vrije slag.

Lars zwom twee dagen na de 2km vrije slag de 200 vlinderslag en dit deed hij voor de eerste keer. Lars startte in een rustig tempo en kon dit goed volhouden. Hij was heel tevreden over zijn eindtijd. Voor Pieter Pijnenburg en Nadine Scheeve stond deze wedstrijd in het teken van ritme op doen om later dit seizoen nog goede races te zwemmen.

Het derde weekend van februari staat voor elf masters in het teken van het ONMK en een week eerder komen nog een aantal zwemmers aan de start van een limietwedstrijd in het 50 meter bad van Eindhoven.