Afbeelding
L .v.d.Herik

Online denksportcursussen exclusief voor Premium-abonnees DeStadGorinchem.nl

24 februari 2023 om 11:22 Overig

GORINCHEM Denksporter Leen van den Herik gaat vanaf volgende week niet alleen de lezers van DeStadGorinchem.nl informeren over denksporten, zoals hij vorige week al vertelde aan deze krant. Hij begint ook onlinecursussen exclusief voor Premium-abonnees. 

,,Dit is voor jongeren van belang om snel de bedoeling van de besproken sporten te begrijpen”, vertelt Van den Herik. ,,Ook leren zij daarmee vanzelf om in stappen na te denken over wat te doen. Maar het is vooral ook voor ouderen van belang om hun bovenkamer actief te houden. Tussen je oren zit een heel veld van verbindingen en selecties, die je maar beter in conditie kunt houden tegen de kwalen van ouderdom en infarcten.”

De denksporten die Van den Herik gaat behandelen, zijn: bridgen, dammen, go en schaken.

Bridgen is een kaartspel met de gebruikelijke 52 kaarten Aas t/m 2, dat wordt gespeeld in paren. Je hebt hiervoor dus nodig een gezinslid/straatgenoot/vriend(in) als partner + een kaartspel.

Dammen is een bordspel van één tegen één; hiervoor volstaat dus een dambord + witte en zwarte schijven.

Go is een bordspel van één tegen één; hiervoor volstaat dus een go-bord + witte en zwarte schijven.

Schaken is een bordspel van één tegen één; hiervoor volstaat dus een schaakbord + witte en zwarte stukken.

Iedere sport bestaat uit twee belangrijke delen, en wel theorie (hoe en waarom het moet worden gespeeld) en praktijk (de theorie moet dan zo goed mogelijk worden uitgevoerd). ,,In mijn rubriek zal ik mij vooral bezighouden met het eerste punt en daarna bezien in overleg met de plaatselijke clubs en op internet hoe die uitvoering kan worden ingezet.”

STARTEN MET BRIDGE

,,Ik ga de sporten niet in de al genoemde alfabetische volgorde bespreken, maar ga uit van mijn expertise en start dus als bridgedocent in week 10 met bridgen. Daarna ga ik, ongeveer na de zomer, als (school)schaakleraar aan de slag met schaken.”

Deze lessen zijn bij DeStadGorinchem.nl zonder cursus- of lesboekkosten te volgen door Premium-abonnee* te worden. Dan krijg je vanzelf alle denksporten aangereikt. ,,Ik wens u bij deze al prettige fitness voor uw/jullie brein.”

Leen van den Herik is te bereiken via denksporten@lvdherik.nl

*Premium-abonnee kun je worden voor €0,91 per week via www.destadgorinchem.nl.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie