Dat kan: oud en jong bij opleidingsorkest
Dat kan: oud en jong bij opleidingsorkest Theo Bos

Bazuin jeugd schittert op voorjaarsconcert

14 april 2024 om 18:41 Sport Deel je nieuws

Zowel van de BazzBrass-jeugd opleidingsconcert als het grote orkest mochten we tijdens culturele zondag genieten van een mooi-concert-uurtje aan de Dalemwal. Verrassend was dit keer wel het opleidingsconcert wat met drie composities schitterende muziek opleverde. 

Je zou zeggen laat dat ‘opleiding’ er maar vanaf. Het was van een hoog gehalte. Dat Sterre van Wijgerden de muzikanten in opleiding fraai laat laat spelen was hier wel een voorbeeld van. We hadden graag wat meer mogen horen op deze fraaie zondagmiddag.

Voor het grote orkest had Jos Jansen een leuk programma samengesteld. Mooi solowerk van Joost Wijnands op saxofoon met ‘Spain’ van Chick Corea en Tim Van Werd op zijn nieuwe ‘Van Laar’ trompet met ‘Vidda’ van Antonsen. Afwisselend naast de andere composities zoals de Oostenrijkse mars ‘Marcia Gloriosa’ van Geisler. Fly me tot the Moon, Carmen Fantasy en Paris Montmartre stonden o.a. nog op de lessenaar. Het orkest is muzikaal in goede handen met dirigent Jos Jansen. Wat kun je toch van een uurtje concert genieten.

135-jarige Bazuin geeft concert ’Lingehaven’ in de Grote Kerk.

Ter afsluiting had voorzitter nog een nieuwtje in petto. De Bazuin was al volop bezig met het repeteren voor het jazz concert en het Lingehavenconcert. Beide concerten zijn afgelast. De Bazuin heeft besloten de avond van het Lingehaven concert op vrijdag 13 september in de Grote Kerk te houden. Dat past mooi ter gelegenheid van het 135-jarig bestaan van de vereniging. Zaterdag 21 december is dan het 35e kerstconcert in de Grote Kerk te Gorinchem. Mooi voor Gorinchem!

Bazuin-jeugd fraai in actie
Volop publieke belaangstelling
advertentie
advertentie