3x3 basketball speel je op een half veld met één basket, twee teams van elk drie spelers.
3x3 basketball speel je op een half veld met één basket, twee teams van elk drie spelers. eigen foto

Goba organiseert 3x3 basketballclinic met vervolgtrainingen

12 april 2018 om 15:10 Sport/sport Deel je nieuws

Goba introduceert in Gorinchem 3x3 basketball op zaterdag 28 april en heeft daartoe drie topbasketballers uit het Nederlands 3x3-Mannenteam beschikbaar gevonden om een unieke 3x3 Basketball Clinic te geven. Jesper Jobse, Niels Plieger en Bas Rozendaal laten liefhebbers van basketbal kennismaken met deze spectaculaire vorm van basketballen in sporthal de Oosterbliek van 10.00 uur tot 13.00 uur. Deelname is gratis. Tevens is er ook een kick off voor een serie van vier 3x3 trainingen op het Jenaplanplein in Wijdschild. Deze vervolgtrainingen zijn ook vrij toegankelijk en zullen plaatsvinden op 12,19 en 26 mei en 2 juni.

Voor dit alles kun je je aanmelden via e-mailadres basketbal@goba.nu.

De 3x3 clinic en de vervolg 3x3 trainingen zijn voor alle Goba-leden en andere geïnteresseerden van alle leeftijden uit Gorinchem en omgeving.

3x3 basketball is geïnspireerd door verschillende vormen van streetball, een variant van het reguliere basketbal dat ontstaan is op de pleintjes in de Verenigde Staten. Inmiddels is 3x3 basketball dé grootste urban teamsport ter wereld met wereldwijd meer dan 250 miljoen beoefenaars. Ook Nederland is gevallen voor deze sportieve variant op het basketbalspel op één basket en speelhelft met twee teams van elk drie spelers. Eén van de grootste krachten van 3x3 basketbal is de toegankelijkheid. Het kan door iedereen gespeeld worden (mannen, vrouwen, jongens, meisjes, valide, invalide) zowel op recreatief als professioneel niveau. Daarnaast zijn de toegepaste regels en de vereiste capaciteit ook erg eenvoudig op te pikken.

Goba (=Gorinchem Basketball) werd op 1 mei 1970 opgericht en bestaat daags na dit evenement dus al 48 jaar. Vanaf het seizoen 2017-2018 heeft Goba na afwezigheid van een seizoen weer een Heren 1 team dat uitkomt in de tweede klasse.

Goba wil een goed georganiseerde jeugdopleiding kunnen bieden van hoog niveau. "Wij kunnen hierdoor spelers en coaches beter aan ons binden en een aantrekkelijke vereniging zijn voor de jeugd in de regio om te komen basketballen. We bieden een goede doorstroom van de jongste groepen naar senioren. We willen daardoor het jeugdbasketbal in Gorinchem naar een hoger niveau tillen en een vereniging zijn waar leuk en aantrekkelijk basketbal gespeeld wordt. Goba wordt gerund door een team enthousiaste vrijwilligers", aldus voorzitter Björn Bahlmann.

Op dit moment heeft Goba elf competitie spelende teams en één recreanten team. Goba groeit gestaag verder wat betreft ledenaantal.

advertentie
advertentie