Afbeelding
BDU media

Wat doen de voetbalteams uit de regio tijdens de lockdown?

Voetbal

GORINCHEM De eerste elftallen van de regioteams zijn door de coronamaatregelen begonnen aan een gedwongen vroege winterstop. Hoe houden de clubs deze elftallen fit en gemotiveerd en hoe gaan ze zich voorbereiden op de tweede helft van het seizoen? Welke teams trainen ‘s middags of zelfs om 7.00 uur ‘s ochtends en welke teams zijn inmiddels al met vakantie gestuurd?

door Marnix van Oort

Bij Tweede Divsionist Kozakken Boys, het team van Rick Adjei, is er elke zaterdag een groepstraining en ,,tot aan de winterstop worden er oefenwedstrijden gespeeld’’.

Ook Unitas-trainer Michel van Oostrum had de nodige actie ondernomen, voordat hij afgelopen week op non-actief werd gezet.
,,Mijn spelers hebben een trainingsschema van me gekregen. Voor twee keer in de week. Zondag 12 december spelen we een oefenwedstrijd tegen Baronie. Daarna kijken we verder’’, zei hij voor dit weekend. Maar Unitas kijkt  nu dus verder zonder Van Oostrum.

Bij SVW zijn er geen trainingen maar wel oefenwedstrijden. ,,Helaas is het niet haalbaar om iedereen tegelijk overdag bij elkaar te krijgen om te trainen, wegens school en werkzaamheden. Er is een programma meegegeven aan de spelers zichzelf fit te houden. Zaterdag de 18e wordt er nog geoefend om vervolgens winterstop te houden en dan hopelijk valt in januari met avondtrainingen weer aan de competitie te denken als de maatregelen het toelaten’’ , licht SVW-leider Patrick Sleeuwenhoek de situatie bij de Gorcumse ploeg toe.

,,Geen vroege vakantie in Dalem, wij trainen gewoon door’’, aldus GJS-trainer Marco Verbeek. De trainingen zijn op woensdagmiddag en vrijdagochtend om 7:00 en 9:00 uur. ,,Twee momenten op vrijdag, zodat zoveel mogelijk spelers toch kunnen trainen.’’ Er zijn twee oefenwedstrijden gespeeld tegen GRC-14 en Almkerk. De hoop is er om tot aan 18 december te trainen en die zaterdag nog een wedstrijd te spelen. Spelers die niet kunnen komen trainen, hebben een eigen schema.

Bij Arkel zijn er trainingen op zaterdag. ,,Het is lastig om iedereen die werkt gemobiliseerd te krijgen door de week voor 17.00 uur. En in de ochtend trainen is geen optie’’, aldus Arkel-trainer Leon Elands.

,,Wij proberen de spelersgroep in te laten zien dat trainen, om welke tijd dan ook, goed is om de ingeslagen weg te blijven bewandelen. We hopen van de week met 1 of 2 doordeweekse trainingen te kunnen gaan beginnen. Afgelopen zaterdag is er getraind en dat doen we ook aankomende zaterdag’’, aldus Woudrichem-trainer Gerrie Schaap, die onlangs zijn contract verlengd heeft met 1 jaar.  

Vuren speelt tot 18 december enkele oefenwedstrijden. Trainingen worden niet gehouden door het team van trainer Rick Kolff. ,,Voor 17.00 uur trainen lukt niet omdat de meesten dit bij hun werk niet kunnen realiseren. En ’s ochtends vroeg vind ik onzin voor dit niveau. Verder is het afwachten wat er gaat gebeuren maar ik vrees dat wij hier voorlopig nog niet vanaf zijn.’’

In Sleeuwijk wordt één keer in de week, op donderdag vanaf 15.30 uur, een training gehouden voor selectiespelers en spelers van JO19. ,,Zo is er voor thuiswerkers en studenten toch een mogelijkheid om te trainen. Daarnaast spelen we op zaterdag vriendschappelijke wedstrijden‘’, aldus Sleeuwijk-trainer Antoine van Pelt.

In Herwijnen is er bij Herovina elke zaterdag een training om 14:00 uur. ,,Laten we hopen dat we weer volgens normale omstandigheden kunnen spelen in januari’’, aldus trainer Marcel de Groot

Unitas zaterdag pakt het anders aan dan de meeste teams, zo zegt Unitas-trainer Othman Bouchaten: ,,Wij hebben geprobeerd in plaats van het reguliere speelschema de jongens op een vergelijkbare intensiteit een alternatief aan te bieden. Zaterdag 12 december sluiten we de eerste seizoenshelft af met een ‘funtraining’ in combinatie met een ISR-test waarin we voor onszelf een 0-meting hebben voor na de winterstop. De jongens die daar laag op scoren beginnen eerder voor de tweede seizoenshelft om deze achterstand in te halen. De rest krijgt een schema mee om zich fit te houden en start “gewoon” op de normaal gesproken datum voor de start van het tweede seizoenshelft. Deze begint met een evaluatie van het eerste deel en we hopen dat we dat dan kunnen en mogen combineren met een teamuitje.’’

In Spijk, waar er behoefte was aan een eerdere winterstop wegens het hoge aantal blessures, is het team al op vakantie gestuurd. ,,Wij hebben vakantie genomen. Deels om de blessures te laten herstellen. Wij hadden zaterdag 12 december nog wel een onderling toernooi met seniorenteams’’, licht SVS’65-trainer José van de Ven toe.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie