De dames van ZVG/Cagemax verloren van FC Marlene
De dames van ZVG/Cagemax verloren van FC Marlene ZVG/Cagemax

Nederlaag met perspectief voor dames ZVG/Cagemax

12 februari 2022 om 05:37 Voetbal

GORINCHEM De dames van ZVG/Cagemax speelden vrijdagavond 11 februari voor de vierde keer dit seizoen tegen FC Marlene. Titelkandidaat nummer één in de Eredivisie. ZVG/Cagemax en de koploper van de Eredivisie Futsal uit Heerhugowaard speelden namelijk ook voor de beker tegen elkaar. Ondanks dat ZVG/Cagemax na het laatste fluitsignaal met lege handen stond bood de nederlaag zeker perspectief. Uitslag: 2-3.

De wedstrijd stond in het teken van revanche. In de beker was ZVG/Cagemax op pijnlijke wijze (op basis van onderling resultaat) uitgeschakeld. De start van de wedstrijd was ronduit slordig van de thuisploeg. Toch was de eerste grote kans voor de Gorkumse dames. Patricia Looijen kwam na een prima onderschepping oog in oog met de keepster van FC Marlene. Helaas voor Looijen kwam de keepster als winnaar uit het duel.

Vanaf dat moment kwam ZVG/Cagemax wat beter in de wedstrijd en werd het voor het publiek, dat eindelijk weer live aanwezig mocht zijn in De Oosterbliek, een zeer interessant schouwspel. Met iets meer rust aan de bal had ZVG/Cagemax zeker op voorsprong kunnen komen. Maar zoals eigenlijk altijd, was ook dit keer de eerste de beste kans van FC Marlene raak: 0-1.

ZVG/Cagemax raakte niet in paniek en na een snelle counter was het Kayla van den Boomgaard die na een goed uitgevoerd een-tweetje met Eline Dekker de trekker overhaalde: 1-1.

Na de rust was het duidelijk zichtbaar dat ZVG/Cagemax tijdens de pauze de focus had gelegd op het balbezit. Gedurende de tweede helft beet ZVG/Cagemax steeds brutaler van zich af. Halverwege de tweede helft viel uiteindelijk de beslissing. ZVG/Cagemax had via Sanne Brand op voorsprong moeten komen.

Net als in de eerste helft won de keepster van de gasten een cruciaal duel in een één tegen één situatie. Nog geen vijf seconden later lag de bal aan de andere kant in het net. Veelvoudig international Aaike Verschoor stond aan het einde van een vlijmscherpe counter: 1-2. Nog geen minuut zuivere speeltijd later was het wederom Verschoor die vanuit een identieke counter scoorde: 1-3.

Toch wilde ZVG/Cagemax van geen opgeven weten. De laatste minuten speelde de thuisploeg alles of niets. Met Marloes Blom als mee voetballende keepster kwam ZVG/Cagemax nog heel dichtbij een punt. Blom was na een knappe actie het eindstation van een goed uitgespeelde aanval in overtal situatie: 2-3.

In de slotminuut was Kayla van den Boomgaard nog dichtbij de gelijkmaker, maar haar schot belande in het zijnet. Hierdoor bleef een stunt uit.

Na het laatste fluitsignaal was er aan de ene kant teleurstelling, maar aan de andere kant ook trots. Waar FC Marlene twee keer per week kan trainen, traint ZVG/Cagemax amper één keer per twee weken. Desondanks boden de Gorkumse dames de gedoodverfde landskampioen uitstekend weerstand.

Volgende week staat een lastige uitwedstrijd op het programma voor ZVG/Cagemax. Het Amsterdamse OS Lusitanos (nummer 2 van de Eredivisie) is dan de tegenstander. Wederom een mooie uitdaging voor ZVG/Cagemax.

Selectie ZVG/Cagemax: Hannah van den Heuvel, Mandy de Jong, Sanne Brand, Eline Dekker, Kayla van den Boomgaard, Marloes Blom, Patricia Looijen, Daniëlle Kortlever en Patricia Degener.