Jeroen van der Veer

Kozakken Boys wint in slotminuut van Ijsselmeervogels

5 maart 2022 om 21:07 Voetbal

WERKENDAM Kozakken Boys heeft zaterdag met 2-1 gewonnen van Ijsselmeervogels uit Spakenburg. ,,Een heerlijke en belangrijke overwinning’’, aldus Kozakken Boys-trainer Michel Langerak.

Kozakken Boys – Ijsselmeervogels 2-1

1-0 Leon Bot 27’

1-1 Michel Willems 64’

2-1 Johnny Lommers 92’

De wedstrijd begon met veel spanning, omdat beide ploegen dichtbij elkaar staan op de ranglijst. In de 27ste minuut opende Leon Bot, die zijn 300ste wedstrijd in het eerste elftal speelde, de score voor de thuisploeg. Bij het rustsignaal stond het nog altijd 1-0.

In de tweede helft waren er relatief weinig kansen voor beide ploegen. Na iets meer dan een uur gespeeld te hebben kwam Ijsselmeervogels langszij door een doelpunt van Michel Willems. Hierna leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel, dit was tot Johnny Lommers in de 92ste minuut toch nog de 2-1 binnen wist te schieten voor Kozakken Boys.

Door de overwinning staat Kozakken Boys op de 16e plaats in de Tweede Divisie, al is de achterstand op de nummer 10 (Spakenburg) maar drie punten. Volgende week speelt het elftal van Langerak uit tegen HHC Hardenberg, de huidige nummer twee.