Het was een zwaarbevochten overwinning voor SVW
Het was een zwaarbevochten overwinning voor SVW Jan Noorlandt

SVW wint knap van LRC

1 oktober 2022 om 19:07 Voetbal

GORINCHEM Zaterdag heeft SVW met 2-1 gewonnen van LRC. ,,Een heerlijke zege die wij op karakter hebben binnengesleept’’, aldus SVW-leider Patrick Sleeuwenhoek.

SVW – LRC 2-1

1-0 Ibrahim Fof 22’

2-0 Denzel Libretto (pen) 54’

2-1 Nordin el Hassani 76’

LRC begon feller aan de wedstrijd dan SVW. Na een kwartier draaide het spelbeeld echter en de thuisploeg kwam beter in de wedstrijd. Ibrahim Fof maakte uiteindelijk in de 22ste minuut de openingstreffer voor SVW. De bezoekers drongen hierna flink aan, maar SVW-doelman Lex Kramers hield de thuisploeg met enkele fraaie reddingen op de been. De ruststand was daardoor 1-0.

Aan het begin van de tweede helft kreeg de thuisploeg een strafschop na een handsbal. Denzel Libretto schoot deze binnen en zo stond het 2-0. De bezoekers gingen daarna vol in de aanval en in de 76ste minuut werd de aansluitingstreffer door Nordin el Hassani gemaakt. De wedstrijd bleef hierna spannend tot de laatste minuut, maar SVW hield stand.

Door de overwinning staat SVW zevende in de 1e klasse D. Volgende week speelt SVW uit tegen Achilles’29, de huidige nummer twaalf, in Groesbeek.