Royston Drenthe in zijn eerdere periode voor Kozakken Boys tegen Quick Boys
Royston Drenthe in zijn eerdere periode voor Kozakken Boys tegen Quick Boys Jan Noorlandt

Oud-international Royston Drenthe keert terug bij Kozakken Boys

29 november 2022 om 16:12 Voetbal

WERKENDAM Oud-international Royston Drenthe maakt zijn terugkeer op de Hollandse velden en wel bij Kozakken Boys. Drenthe traint inmiddels mee in Werkendam en na een maand zal bekend worden wat zijn exacte rol wordt bij Kozakken Boys. Drenthe speelde tussen 2019 en 2021 ook al voor The Boys.

door Marnix van Oort

,,Het is eigenlijk allemaal per toeval tot stand gekomen’’, licht een enthousiaste Kozakken Boys-trainer Scott Calderwood toe. ,,We hebben in de zomer samen gespeeld bij FC de Rebellen, en daarin maakte hij een goede indruk. Toen ik hem twee-drie weken geleden tegenkwam bij een boekpresentatie van FC de Rebellen kwam ik erachter dat hij in Werkendam woonde. Toen ik hem vroeg hoe het ging bij CFC Racing Mérida, de club waar hij voorheen speelde, bleek dat hij gestopt was daar. Hierop kwamen we in een gesprek of hij zich misschien bij onze krappe selectie wilde voegen.’’

Na enkele gesprekken is uiteindelijk besloten dat Drenthe mee zal trainen bij Kozakken Boys en als hij fit genoeg wordt geacht, zal hij waarschijnlijk worden ingezet tijdens de tweede seizoenshelft vanaf januari. Drenthe zal wel al minstens twee keer te zien zijn in een wedstrijdshirt van Kozakken Boys. In december zijn er namelijk twee oefenwedstrijden waar hij mee zal doen.

Hoelang het avontuur van de oud-international gaat duren in Werkendam staat dus nog niet vast. Maar in de laatste maand van het jaar is hij dus wel te zien zijn op de trainingsvelden van de Tweededivisionist.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Royston Drenthe in zijn eerdere periode voor Kozakken Boys tegen Jong Sparta
advertentie
advertentie