Afbeelding
Theo Bos

Hattrick Habtemariam velt Blauw Wit’34

12 augustus 2023 om 21:24 Voetbal

GORINCHEM Unitas is zaterdag het nieuwe seizoen begonnen met een 4-0 overwinning op Blauw Wit’34, uit Leeuwarden, in de beker. ,,Het was een eersteklasser dus we wisten niet precies wat we moesten verwachten, maar aan onze stand waren we wel verplicht om te winnen vandaag’’’, blikte Unitas-trainer Hans de Jong terug op de wedstrijd. 

Unitas - Blauw Wit’34 4-0

1-0 Medhanie habtemariam 28’

2-0 Medhanie Habtemariam 54’

3-0 Medhanie Habtemariam 70’

4-0 Jip Kegge (pen) 90’

Vanaf de eerste minuut van de wedstrijd voerde Unitas de boventoon. De thuisploeg kreeg een flink aantal kansen maar de afronding ,,was te slordig.’’ In de 28ste minuut brak Medhanie Habtemariam de ban, door de 1-0 te maken. Dit was tevens de ruststand.

Na de pauze bleef Unitas druk zetten en Habtemariam zorgde in de 54ste minuut voor de 2-0. In de 70ste minuut maakte hij zijn hattrick compleet. Vlak voor tijd kreeg de thuisploeg ook nog een strafschop toegekend, nadat er in het zestienmetergebied een overtreding werd gemaakt op Elmer de Vries. Jip Kegge schoot deze binnen, waardoor de 4-0 op het scorebord kwam.

Door de overwinning is Unitas een ronde verder in de beker. Volgende week speelt de formatie van Hans de Jong thuis tegen Baronie, in de Derde Divisie B.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie