Abdus Zincirkiran wordt bestormd door zijn ploeggenoten na de 3-3 in de slotminuut.
Abdus Zincirkiran wordt bestormd door zijn ploeggenoten na de 3-3 in de slotminuut. Proxsys Cup

Proxsys Cup: Miraculeus gelijkspel SVW tegen LRC Leerdam

28 december 2023 om 20:40 Voetbal

GORINCHEM De eerste wedstrijd in de tweede speelronde van de Proxsys Cup was meteen een kraker: de strijd tussen de twee koplopers in poule A, SVW tegen LRC Leerdam. De Gorcumers leken het onderspit te delven, maar kwamen miraculeus terug.

SVW – LRC 3-3

Na een spannende eerste 10 minuten kwamen de Leerdammers op voorsprong. Het was Furkan Cetin die de bal via de onderkant van de lat binnenknalde: 0-1.

Vervolgens kwam SVW op 1-1 via de voet van Enes Zencirkiran, maar nog voor rust pakte LRC de voorsprong terug. Het was weer Furkan Cetin die, nu van afstand, binnenknalde: 2-1.

BLOEDSTOLLEND

De tweede helft kreeg een bloedstollend verloop. De ploegen hielden elkaar goed in evenwicht, maar 7 minuten voor tijd kreeg LRC een vrije trap die werd binnengeschoten door Timo Lutters: 1-3 met nog 6 minuten te gaan.

Een verloren partij dreigde voor SVW maar in de slotminuut volbracht SVW een bliksemsnelle inhaalrace. Jamiro Libretto en Abdus Zincirkiran scoorden voor de Streepjes, die daarmee op de valreep een gelijkspel voor de poorten van de hel wegsleepten. Beide ploegen behouden daarmee de gedeelde koppositie.

Afbeelding
advertentie
advertentie