De keeper van Leerdam Sport is kansloos bij de verschroeiende uithaal van topscorer Gerard van den Adel (0-1)
De keeper van Leerdam Sport is kansloos bij de verschroeiende uithaal van topscorer Gerard van den Adel (0-1) Proxsys Cup

Kozakken Boys op weg naar kwartfinale Proxsys Cup

28 december 2023 om 22:06 Voetbal

GORINCHEM Kozakken Boys heeft de tweede wedstrijd in de Proxsys Cup gewonnen en is met zes punten uit twee duels en een goed doelsaldo vrijwel verzekerd van een plaats in de kwartfinale.

Leerdam Sport – Kozakken Boys 0-4

Kozakken Boys had de eerste wedstrijd met 8-1 gewonnen van Dussense Boys maar had aanzienlijk meer moeite met Leerdam Sport. De gehele eerste helft werd het doel niet gevonden. Op slag van rust kreeg Leerdam Sport-aanvoerder Youssef Boudou rood vanwege een handsbal maar de penalty werd gered door keeper Jesse van Schaik. Bij rust was er dus nog steeds niet gescoord.

Na rust moest Leerdam Sport nog een paar minuten door met een man minder en het was uiteindelijk topscorer Gerard van den Adel die daarvan profiteerde. Hij maakte zijn vierde van het toernooi en de eerste van de wedstrijd: 0-1.

Net voordat Leerdam Sport weer met vier veldspelers kwam te staan, verdubbelde Kozakken Boys de voorsprong. Martijn Lommers zette de 0-2 op het scorebord.

Hierna konden de Werkendammers hun voorsprong gestaag uitbouwen via achtereenvolgens Bruno Romijn en Thomas Rousse: 0-4.

Dinsdag 2 januari speelt Kozakken Boys om 18.30 uur tegen vv Hardinxveld, terwijl Leerdam Sport om 19.25 uur uitkomt tegen Dussense Boys.

Afbeelding
advertentie
advertentie