Tjerk Noorduyn (wit 2) op de midvoorpositie
Tjerk Noorduyn (wit 2) op de midvoorpositie Kimberly De Pater

Wederom eenvoudige overwinning waterpoloheren

Waterpolo Deel je nieuws

In Utrecht hebben de heren van De Linge/PCG ook hun tweede competitiewedstrijd eenvoudig gewonnen. Tegen het plaatselijke ZV Utrecht werd het 4 – 17.

 

Dit seizoen zijn er enkele nieuwe waterpolo spelregels, waardoor er over het algemeen strenger wordt gefloten. Vooral in de beginfase van de wedstrijd was dit goed te merken. ZV Utrecht wilde er een harde wedstrijd van maken, maar hier was geen ruimte voor. Onder andere door twee doelpunten van Quint Gerdes uit overtalsituaties, kwam De Linge/PCG al snel op voorsprong.

De voorsprong werd gestaag uitgebreid en vooral in de laatste periode scoorden de bezoekers er op los. De thuisploeg was slordig in de aanval en uit de tegenaanvallen die volgde, kon De Linge/PCG steeds simpel scoren. Met deze ruime overwinning gaat de Gorinchems – Leerdamse combinatie – op basis van doelsaldo – aan de leiding in de 2e Disivie.

Volgende week speelt De Linge/PCG om 19:30 in Leerdam tegen De Watervlo.

Doelpuntenmakers: Oscar Visser 7, Quint Gerdes 3, Victor Visser 2, Sjoerd den Breejen, Tjerk Noorduyn, Rimmer Genee, Chiel den Otter en Lennart van Wieren allen 1.

advertentie